Drugi upisni rok na Građevinskom fakultetu

  1

  Na Građevinskom fakultetu u Beogradu uskoro počinje septembarski upisni rok na osnovne studije. Na studijskim programima Građevinarstvo i Geodezija i geoinformatika još ima mesta za studiranje na teret budžeta Republike Srbije, kao i za samofinansirajuće studente.

  Prijavljivanje za upis biće održano 2. septembra, a prijemni ispit iz matematike dva dana kasnije. U slučaju da ostane slobodnih mesta, pravo na naknadnu prijavu imaju i oni koji su prijemni iz matematike u septembarskom roku položili na nekom od drugih tehničkih fakulteta.

  Dekan prof. dr Vladan Kuzmanović naglasio je da će Građevinski fakultet u Beogradu nastaviti da obrazuje vrhunske inženjere, čija su znanja prepoznata u zemlji i širom sveta, što im omogućava brzo zapošljavanje i uspešnu karijeru. Dekan naglašava da potreba za građevinskim inženjerima progresivno raste i da će se taj trend nastaviti u decenijama pred nama. Trudimo se da neprestano unapređujemo nastavu na Fakultetu kako bi proces učenja bio što efikasniji, a studenti što bolje usvojili znanja ključna za buduću karijeru. Posebno je važno da na tome radimo u tesnoj saradnji sa studentima. Studentski parlament fakulteta pokrenuo je niz konkretnih inicijativa za unapređenje procesa studiranja, od kojih su neke već usvojene – kaže profesor Kuzmanović.

  Kao jednu od najvećih promena dekan Kuzmanović navodi nedavno usvojen predlog da osnovne studije na Građevinskom fakultetu od 2021. godine traju tri godine, a master studije dve godine, što će omogućiti brži put do posla, uz mogućnost nastavka školovanja uz rad.

  Dekanat podržava i inicijativu Studentskog parlamenta da se već ove godine sprovedu još neke promene koje bi studiranje učinile efikasnijim, a za koje verujemo da će biti uskoro usvojene. Pre svega mislim na predloge da položen pismeni deo ispita važi do kraja tekuće školske godine, uz mogućnost da na usmeni deo ispita izađu dva puta, kao i da pismeni ispiti ubuduće kraće traju, odnosno da budu manje obimni – kaže profesor Kuzmanović, ističući da će uvođenjem ovakvih promena prosec učenja biti efikasniji i modernizovan, što je pokazala praksa na najuglednijim svetskim fakultetima.

  1 KOMENTAR

  1. Drago mi je sto nisu popunili slobodna mesta,i nadam se i da nece.. nacin na koji se oni ophode prema studentima je katastofalan, kao da smo svi mi tu zbog njih a ne obrnuto.. Fakultet koji sluzi za lecenje kompleksa pojednih profesora..nepotrebno i besmisleno tezak.. a posla posle ima ali niti je adekvatno placen niti je struka cenjena..moj savet je da zaobidjete gradjevinu,ako cete da se mucite studrirajte ETF,bar ce vam se trud i muka isplatiti.. moje kolege sa Gradjevine neka predaju praznim ucionicama.

  Comments are closed.