Dodik izbacio SPS iz koalicije: Šta se desi kada se izgube izbori

3
ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

(Beta) – Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) raskinuo je danas koaliciju sa Socijalističkom partijom Srpske (SPS), koju predvodi Goran Selak.

Odlučeno je da se SPS izbaci iz koalicije i na lokalnim i na republičkom nivou.

U medjuvremenu, Vlada RS smenila je Selaka sa pozicije direktora Kazneno-popravnog zavoda u Banjaluci i njegovu sestru Marinu, sa mesta načelnice Odeljenja Republičke uprave za igre na sreću, prenela je banjalučka Alternativna televizija.

Smene je ranije danas najavio lider SNSD Milorad Dodik, kada je saopštio da je Selak odbio da potpiše koalicioni sporazum koji bi se odnosio na grad Banjaluku.

Sporazum su potpisale ostale stranke vladajuće koalicije, SNSD, Ujedinjena Srpska (US), DEMOS, Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalistička partija Petra Djokića.

U medjuvremenu su lideri Ujedinjene Srpske i SP RS, Nenad Stevandić i Petar Djokić, izjavili da ne žele SPS u koaliciji.

Dodik je danas otvoreno rekao da će blokirati rad novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića iz opozicije, a poslao je i poruku Banjalučanima, navodeći da im “nikada neće zaboraviti” to što su mislili da mogu da izaberu za gradonačelnika nekog ko nije iz njegove stranke.

Dodao je da će prekinuti sva finansiranja Banjaluke sa nivoa RS, kao i da će Vlada RS prestati da subvenciniše funkcionisanje gradske Toplane.

Iz opozicije su mu poručili da se ponaša anticivilizacijski i nedemokratski i da će mu se takvo ponašanje vratiti na opštim izborima 2022. godine.

3 KOMENTARA

  1. U kakvom regionu svi mi živimo – političar može da finansijski kažnjava građane ako mu se ne svidi kako su glasali ?! Pa ovo je skandal. Ovo kao da čitam neku parodiju a ne neke stvarne vesti. Ne bio u koži komičarima i karikaturistima – kako ovo parodirati?

  2. Kako ludilo dolazi do izražaja i postiže kulminaciju, kada mu se uzme vlast. Neka proba da kažnjava ljude. kazniće i svoje zaludjenike, a on će se šepuriti na Dedinju u Beogradu, sa svojim pajtosom acom srbinom. Svestan je, koliko ga gradjani neće, kada je i uprkos lažnjacima iz Srbije izgubio Banjaluku. Isto, kao što je i aca srbin svestan, da uz iste metode u Beogradu izadje 36% gradjana. Prosta matematika. Broj izašlih, minus fantomski glasovi i oni su papadjenja. Lopovlucima polako ističe vreme.

  3. Despot.Imamo takvog.Banjaluka njegova licna prcija.Novac RS njegov novac , kojim nagradjuje i kaznjava gradjane.

Comments are closed.