Delovi aviona pali na predgrađe u Denveru za vreme prinudnog sletanja

0
Ilustracija: Profimedia

(Beta-AP) – Delovi aviona kompanije Junajted erlajns (United Airlines) pali su na predgradje Denvera u SAD za vreme prinudnog sletanja kada se pokvario jedan od motora letelice, javili su sinoć zvaničnici.

Kućište motora se raspalo, a komadi su pali na kvart i skoro pogodili jednu kuću, ali je avion bezbedno sleteo i niko nije povredjen, javile su sinoć vlasti.

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) saopštila je da se Boing 777-200 vratio na Medjunarodni aerodrom u Denveru kada je primećen kvar na desnom motoru neposredno posle poletanja.

Let 328 je leteo iz Denvera za Honolulu kada se incident dogodio, navela je Uprava.

U odvojenom saopštenju kompanija Junajted je navela da je u letelici bio 231 putnik i 10 članova posade. Svi putnici su prebačeni na novi let za Havaje, navela je kompanija.

Policija u Brumfildu objavila je snimke na Tviteru na kojima se vide veliki okrugli komadi aviona naslonjeni na kuću u tom predgradju, oko 40 kilometara severno od Denvera. Policija je pozvala da se javi ako je neko povredjen.

Putnici su ispričali zasrašujuće trenutke koji su počeli da se dogadjaju ubrzo posle poletanja punog aviona.

Avion je dostigao visinu leta i kapetan je objavljivao nešto preko razglasa kada je jaka eksplozija zaljuljala letelicu praćena velikim bljeskom, preneli su putnici.

“Avion je počeo jako da se trese i gubili smo visinu i počeli da padamo. Mislio sam da smo gotovi, da padamo”, rekao je jedan putnik koji je sedeo direktno preko puta strane gde je bio oštećen motor.

On je rekao da su on i supruga stavili novčanike sa njihovim vozačkim dozvolama u džepove da bi mogli da ih identifikuju ako se avion sruši.

Na zemlji svedoci su takodje čuli eksploziju i uplašili se za putnike u avionu.

Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju istražuje incident.