Crnogorskoj ministarki pogoršano zdravstveno stanje tokom posete Bugarskoj

0

(Beta) – Ministarka prosvete,nauke, kulture i sporta Crne Gore Vesna Bratić odložila je povratak iz zvanične posete Bugarske jer joj se pogoršalo zdravstveno stanje, saopšteno je danas iz ministarstva.

Ona je nedavno bila na lečenju u Turskoj.

Ministarka je danas trebalo da odgovara na poslanička pitanja u parlamentu a za sutra je bilo zakazano njeno kontrolno saslušanje zbog spornih smena u prosveti.

U prosveti je smenjeno oko 400 direktora. Smenjenim direktorima su stigla rešenja u kojima se navodi da nisu ispunjavali svoje radne zadatke.


Prema pisanju podgoričkih medija, mnoga rešenja imaju materijalne greške, a jedno je čak poslato na adresu žene koja je umrla pre četiri meseca. Ministarstvo se izvinilo zbog greške.

U medjuvremenu je bilo i nekoliko spornih imenovanja novih direktora koja su pod velikim pritiskom javnosti povučena.

Izvršna direktorka Centra za gradjansko obrazovanje Daliborka Uljarević kazala je ranije da su smene nezakonite i da će sve na kraju platiti gradjani, a njeno mišljenje dele i brojni pravnici.

Uljarević je kazala i da medju novim imenovanjima ima puno spornih imena te da ministarka Bratić imenuje direktore u skladu sa svojim svetonazorima.

Ministarka je bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori i poznata je po spornim izjavama, medju kojima i da je žena četnik.