Crnogorska policija: Nismo obavešteni o navodnom pismu o pripremi atentata na Milana Kneževića

0
Foto: Prinstcreen Youtube

Crnogorska Uprava policije saopštila je da putem međunarodne pravne pomoći i od strane bezbednosnih službi nije obaveštena o navodnom pismu Konzulata iz Ciriha o pripremi atentata na poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića.

 “Uprava policije putem međunarodne pravne pomoći i od strane bezbednosnih službi nije obaveštena o spornom dokumentu koji se pominje u medijima, samim tim policiji nije dostupan ovaj dokument u kojem se nalaze iznete informacije. Policija za sada nema saznanja da bilo koji službenik službi bezbednosti u Crnoj Gori imao bilo kakve veze sa informacijama koje su iznete u medijima iz navodnog dokumenta Generalnog konzulata Srbije u Cirihu”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da rade na proveri sadržaja objavljenim u medijima.

Ističu da će, ukoliko se ispostavi da je bilo koji dio navoda istinit, zajedno sa nadležnim institucijama preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti.

“Cenimo, na osnovu dosadašnjih preduzetih radnji i prikupljnih saznanja, da je ovo još jedan napad na nadležne državne organe Crne Gore radi njihove diskreditacije a koji se ogleda u širenju dezinformacija i neistinitih navoda”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Poslanik Demokrtaskog fronta Strahinja Bulajić saopštio je danas tokom sednice parlamenta da jedan od lidera DF-a, Milan Knežević u policiji daje izjavu povodom navoda o pripremanju njegovog ubistva.

Knežević je u parlamentu juče rekao da je dobio pretnju da se priprema atentat na njega.

Bulajić je kazao da Knežević jutros otišao u policiju koja ga je pozvala pet-šest dana nakon što je upozorenje o njegovom ubistvu stiglo od Generalnog konzulata Srbije u Cirihu 15. maja.

“U dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom preneo vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atenatat. Za taj plan on je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbednosti Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca”, navodi se u pismu Konzulata iz Ciriha koje je pročitao Bulajić.

Kako se dodaje u pismu, prethodnog dana na Kosovu je boravio izvesni Golubović iz Službe bezbednosti Crne Gore koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 eura za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan.

“Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora”, pročitao je Bulajić.

(Beta)