CES 2022: novi model Samsung Bespoke Jet™ usisivača donosi besprekorno čišćenje uz All-in-One Clean Station™ postolje

  0
  Foto: Samsung

  Elegantni štapni usisivač pruža snažno higijensko iskustvo čišćenja sa svojim All-in-One Clean Station™ postoljem i snagom usisavanja do 210 W

  Kompanija Samsung Electronics najavila je lansiranje Bespoke Jet™ bežičnog usisivača s All-in-One Clean Station™ postoljem koje pruža higijensko čišćenje uz višeslojni sistem filtracije od 99,999 posto.[1] Bespoke Jet™ sadrži priključnu stanicu koja puni uređaj i automatski prazni posudu za prašinu, a osim toga lakši je od svog prethodnika[2] i opremljen  unapređenim digitalnim inverterskim motorom, za još snažnije čišćenje. Bespoke Jet™ dobitnik je priznanja na prošlogodišnjem CES Innovation Awards 2021.

  “Čistoća i zdravlje su brojnim korisnicima širom sveta sada na prvom mestu, stoga smo želeli da stvorimo proizvod koji pruža praktičnije i moćnije funkcije kako bi svoje domove održavali besprekorno čistim i urednim. Samsung Bespoke Jet™ ne samo da pruža snagu i performanse potrebne za održavanje čistoće podova, već se njegov fenomenalan dizajn može neprimetno uklopiti u bilo koju prostoriju i stil enterijera,“ rekla je Hyesoon Yang, Izvršna potpredsednica i direktorka korisničkog iskustva poslovanja s digitalnim uređajima u kompaniji Samsung Electronics.

  Higijenske performanse čišćenja

  Bespoke Jet™ donosi All-in-One Clean Station™ postoljekoje korisnicima, tokom samog čišćenja, osigurava higijenu u prostoriji. Kada je priključen, All-in-One Clean Station™ može automatski isprazniti svoju posudu za smeće bez ispuštanja sitnih čestica prašine[3], a sve zahvaljujući Air Pulse tehnologiji. Takođe, automatski puni Bespoke Jet™ usisivač u isto vreme.

  Štapni usisivač sadrži i višeslojni sistem filtracije od 99,999 posto[4]  što omogućuje ispuštanje samo čistog vazduha i stvaranja zdravog okruženja. Kako se vazduh usisava, glavni ciklon odvaja velike čestice prašine, koje se zatim skupljaju u metalni mrežasti filter. Mikrofilter zatim hvata sitne čestice prašine, a na kraju filter za finu prašinu zadržava mikro prašinu[5] koja lako može pobeći. Svi delovi i filteri su perivi, tako da se mogu održavati higijenski čistim.

  Snažno čišćenje u laganom dizajnu

  Bilo da se koristi na tvrdim podovima ili tepisima, Bespoke Jet™ pruža efikasno čišćenje i stvara do 210 W[6] usisne snage, a sve zahvaljujući Samsung digitalnom inverterskom motoru koji je 47 posto lakši od motora Jet 90[7] usisivača.

  Uz Jet Cyclone sistem filtracije, korisnik može uživati u čistijem vazduhu i moćnoj usisnoj snazi. Sadrži visoko efikasnu, multiciklonsku strukturu čime stvara optimalni put vazduha za smanjenje otpora vazduha i minimalan gubitak usisavanja prljavštine, a sve kako bi se higijenski zarobile sitne i za zdravlje štetne čestice prašine.

  Telo Bespoke Jet™ usisavača teži samo 1,44 kilograma, što je dovoljno lagano za manevrisanje i čišćenje cele kuće i različitih površina poput nameštaja za sedenje, stolova, ormara, roletni na prozorima, stepenica pa čak i onih teško dostupnih mesta ispod kućnih uređaja.

  Jednostavno i praktično čišćenje

  Bespoke Jet™ima praktičan LCD digitalni ekran sa podrškom za 28 jezika[8] koji korisnicima daje sve potrebne informacije, uključujući i postavke za nivoe usisavanja kao i preostalo vreme baterije. Takođe pruža informacije o svim problemima – začepljenje, zaglavljeni predmeti u četkici ili nedostajući filteri, te daje uputstva koja će pomoći u rešavanju problema.

  Uprkos svojim funkcijama visokih specifikacija, Bespoke Jet™ sadrži bateriju velikog kapaciteta. Može raditi do sat vremena[9], a kada to vreme istekne, korisnik može jednostavno zameniti rezervnu bateriju[10] kako bi produžilo vreme čišćenja do dva sata. Dodatno, omogućuje da štapni usisivač zadrži 70 posto svojih izvornih performansi tokom, i do 500 ciklusa.[11]

  Pored toga, kako bi korisnici lakše očistili tvrde podove, Bespoke Jet™ dolazi s nadograđenim Spray Spinning Sweeper nastavkom. Ovaj nastavak sadrži dvostruke rotirajuće mokre jastučiće koji se rotiraju do 100 minuta[12] te time pružaju stabilno i efikasno čišćenje tvrdih podova. Unapređeni Spray Spinning Sweeper ima tenk za vodu od 150 mililitara koji se lako održava, a time osigurava praktičnije korisničko iskustvo za ručno prskanje vode prilikom čišćenja.

  Dolazak Bespoke Jet™ usisavača otvara novo i moderno doba kućnih uređaja. Prihvatajući filozofiju već prepoznatljivog Bespoke brenda kompanije Samsung, elegantni Bespoke Jet™ bežični usisivač dizajniran je tako da se savršeno uklapa u svaki dom, a dostupan je u tri lepe boje — ponoćno plavoj, maglovito beloj i drveno zelenoj — a svojim korisnicima omogućuje postavljanje usisavača u dnevni boravak bez narušavanja celokupnog dizajna enterijera.

  Za više informacija posetite Samsung.com.   


  [1] Testirano na temelju IEC 62885-2, CL.5.11 koristeći način rada Jet od strane SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od stvarne upotrebe uređaja.

  [2] U poređenju s motorima u prethodnim Samsung štapnim usisivačima (VS9000 motor: 205 g, VS9500 motor: 109 g.)

  [3] Testirano na temelju IEC 62885-2, CL.5.11 od strane SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od stvarne upotrebe uređaja. Odnosi se na čestice veličine od 0,5 do 4,2 µm.

  [4] Testirano na temelju IEC 62885-2, CL.5.11 koristeći način rada Jet od strane SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od stvarne upotrebe uređaja.

  [5] Odnosi se na čestice prašine u rasponu veličina od 0,5 do 4,2 µm.

  [6] Testirano usisavanje na temelju IEC62885-2 Cl. 5.8 standarda, testiran na ulazu u nemotorizovani alat, korištenjem Jet načina rada. Zasnovano na testovima SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH.

  [7] VS9000 motor: 205g, VS9500 motor: 109g.

  [8] Dostupni jezici: bugarski, kineski, hrvatski, češki, danski, holandski, engleski, estonski, finski, francuski, nemački, grčki, mađarski, italijanski, kazahstanski, letonski, litvanski, norveški, poljski, portugalski, rumunski, ruski, slovenački, slovački, španski, švedski, tajlandski, ukrajinski.

  [9] Navedeno vreme rada odnosi se na minimalni nivo snage s priključenim nemotorizovanim alatom. Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od stvarne upotrebe uređaja.

  [10] Baterije se mogu razlikovati u zavisnosti od proizvoda, modela i specifikacija.

  [11] Održava 70 posto kapaciteta nakon 5 godina korišćenja pri 100 ciklusa godišnje, na temelju kapaciteta baterije (2200 mA). 1 ciklus: Potpuno pražnjenje nakon potpunog punjenja (100~0 posto). Rezultati mogu varirati u zavisnosti od uređaja. Zasnovano na internom testiranju.

  [12] Navedeno vreme odnosi se na “Wet mode” način rada kada je pričvršćen Spinning Sweeper nastavak za čišćenje.