Britanski teniser kritikovao Đokovića: “Trebalo bi da oseća odgovornost zbog organizacije turnira…”

0
Beta AP Photo/Darko Vojinovic

Britanski teniser Denijel Evans rekao je danas da bi Novak Djoković trebalo da oseća odgovornost, nakon što su se Grigor Dimitrov i Borna Ćorić zarazili korona virusom, igrajući na turnirima koje je prvi teniser sveta organizovao.

Dimitrov je igrao protiv Ćorića na Adria turu u Zadru u subotu, a pre toga je igrao je na turniru u Beogradu.

“Postavio je loš primer. Ne mislim da bi trebalo da vodite igrače na žurku i da tamo igrate jedni preko drugih. Trebalo bi da oseća odgovornost za to kako su se njegovi turniri odvijali”, rekao je Evans, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Tribine u Beogradu bile su prepune, a nije poštovana distanca. Igrači su igrali mali fudbal, a izašli su i u noćni klub. Takođe, u Zadru su igrali košarku Dimitrov, Djoković, Aleksandar Zverev i Marin Čilić.

Zverev, Čilić i Andrej Rubljov su bili negativni na testiranju na koronavirus, ali su nagovestili da će biti u izolaciji 14 dana. Đoković se vratio u Beograd, a pojedini mediji preneli su da je išao sa porodicom na testiranje.

“Dobro je organizovati egzibicije. Ali, čak iako u toj zemlji nije obavezna distanca od dva metra, to nije šala, zar ne? Mislim da je došlo do potpunog nepoštovanja pravila i nesreća je što su Grigor i Ćorić dobili virus. Nadam se da sada neće biti premišljanja oko Ju Es opena, zbog nekih nemilih dogadjaja”, naveo je Evans.

Ju Es open bi trebalo da se održi od 31. avgusta do 13. septembra, a pojedini igrači izrazili su zabrinutost zbog situacije u Njujorku, u vezi sa korona virusom.