Brazilski mediji: „Srbija je Brazil istoka, biće najteži protivnik“

  0

  Od žreba za grupe Svetskog prvenstva u Kataru prošlo je deset dana, ali je ova tema u Brazilu i dalje jako vruća i aktuelna. Upravo je u takvoj atmosferi Folja de Sao Paulo, najčitaniji dnevni list u Brazilu, na svom portalu objavio tekst pod nazivom „Srbija: Brazil istoka Evrope“ u kojem navode kako će upravo tim Dragana Stojkovića selektoru Titeu zadati najviše problema.

  Poznati po tehnički doteranom stilu igre, sa zvezdama koje igraju u najjačim evropskim klubovima, Srbi su spremni da odbrane nadimak ’Brazil evropskog istoka’, kako su ih već nazivali u prošlosti“, navodi se na samom početku teksta.

  Uspeh u kvalifikacijama i prolaz protiv Portugala pripisuje se zaslugama igrača kao što je Dušan Vlahović, „mladi napadač koji predstavlja novu generaciju tima čiju igru karakteriše ofanzivni fudbal i fizička snaga“.

  Uz, kako navode, „igrača za kojeg je Juventus platio 81 milion evra, što je bio rekord tog prelaznog roka“, jedna od glavnih uzdanica Srbije je i Dušan Tadić, vlasnik dresa sa brojem 10, kojeg je ranije u nastupima na Svetskom prvenstvu nosio današnji selektor.

  Tadić je odigrao ključnu ulogu u kvalifikacijama, budući da je upravo on otvorio put ka pobedi protiv Portugala, zabivši za 2:1“, navodi brazilski dnevnik.

  Ipak, pitanje je kako bi se razvijala utakmica protiv Portugala da nije bilo Aleksdandra Mitrovića, koji je zabio gol za 1:1.

  On je bio artiljerac grupa A, sa zabijenih osam golova, što je dva više od Kristijana Ronalda, koji je zabio šest. U kvalifikacijama, Mitrović je zabio manje golova samo od Poljaka Levandovskog (9) te Engleza Herija Kejna i Holanđana Memfisa Depaja, koji su zabili po 12 golova“, navodi se u ovom hvalospevu našoj reprezentaciji.

  Mitrović i Tadić su samo neka od imena koja su igrala za reprezentaciju u Rusiji 2018. godine i čije nastupe možemo da očekujemo i  na Svetskom prvenstvu u Kataru, čiji je sponzor i brend Hisense. Prema očekivanjima brazilskih novinara, u tom društvu definitivno će se naći i Sergej Milinković-Savić.

   „Činjenica da srpske zvezde igraju u velikim evropskim klubovima nije iznenađenje. Trenutni spisak ne uključuje nijednog igrača koji igra za neki srpski tim, budući da lokalni fudbal pamti i bolje dane“, navodi se u tekstu.

  Uprkos porazu od 2:0 od Brazila na prošlom prvenstvu, „selektor Dragan Stojković bio je zadovoljan žrebom ili je, barem, hteo da tako izgleda“, utisak je brazilskih novinara.

  Novinari brazilske Folje nisu propustili da naglase fudbalsko umeće i tehniku kojom je „Piksi“ vladao dok je igrao kao veznjak, ističući i dva gola i dve asistencije u Italiji 1990. godine. Poseban utisak na njih je ostavila i izjava u kojoj naglašava kako želi da igra Srbije pre svega pruži užitak navijačima.

  Biće vrlo izazovno, ali volim snažne protivnike. Srećan sam što ćemo igrati protiv Brazila, jer i sam volim takav, tehnički, stil igre. Ono što želim sa Srbijom jeste da igramo lep fudbal i pružimo ljudima zabavu“, zaključak je Stojkovića o kojem ne prestaje da se priča u Brazilu nakon žreba za Svetsko prvenstvo 2022. godine, koje će navijači naše reprezentacije moći da prate na najnovijim televizorima brenda Hisense, višegodišnjeg partnera FIFA, poznatog po svojoj liniji Laser TV-a, čiji izuzetno veliki ekran i najnaprednija tehnologije boja, zvuka i slike zauvek menjaju iskustvo gledanja fudbala