Bambi dobitnik nagrade za uštedu energije

    0

    Kompanija Bambi je jedan od dobitnika ovogodišnje Nagrade za uspešnu implementaciju sistema za energetski menadžment i standarda ISO 50001, koju dodeljuje Clean Energy Ministerial (CEM).

    Kompanija Bambi je u konkurenciji od preko 100 svetskih kompanija dobila priznanje za doprinos i podsticaje na polju uštede energije, kako sopstvenim rezultatima, tako i promocijom novih ideja. Na nivou kompanije, ukupne uštede energije (električne i toplotne) iznosile su 4.51% u 2018. godini, dok smanjenje emisije CO2 iznosi preko 1,325 metričkih tona.

    “Ovo je veliki uspeh i priznanje za kompaniju Bambi i sve njene zaposlene, kao i za tim za implementaciju. Svest o održivom poslovanju i potreba za očuvanjem životne sredine je svakako jedan od ključnih aspekata našeg poslovanja. I zato smo posvećeni optimalnoj upotrebi prirodnih resursa i energije, uz kontinuirano smanjivanje otpada koji generišemo. Upravo je implementacija  ISO 50001 standard i sistema energetskog menadžmenta (EnMS) jedan od strateških koraka ka razvijanju održivog sistema vrednosti“ istakao je Goran Popović, direktor Operacija u kompaniji Bambi.

    Clean Energy Ministerial (CEM) je svetski forum na kojem zemlje iz celog sveta,  razmenjuju najbolje prakse i zajednički promovišu projekte i politike koje podstiču tranziciju ka globalnoj ekonomiji čiste energije. Članice CEM pokrivaju preko 75% globalne emisije gasova i gotovo 90% globalnih investicija na polju čiste energije. Bambi je bio učesnik Pilot projekta koji je, uz podršku UNIDO, organizovan u Srbiji 2016 godine, a koji se odnosio na primenu UNIDO metodologije u implementaciji sistema energetskog menadžmenta. Značajan rezultat koji je kompanija Bambi postigla, uz svest da energetski menadžment predstavlja stvarnu dobrobit za kompaniju, nastavljen je kroz aktivnosti na ovom polju, koji je rezultirao i ovom nagradom za kompaniju Bambi.