Bajden: “Putin razmišlja o upotrebi hemijskog i biološkog oružja u Ukrajini. Priteran je uza zid”

1
EPA-EFE/ALEKSEY NIKOLSKYI / SPUTNIK

Ruske optužbe da Kijev poseduje biološko i hemijsko oružje su lažne i pokazuju da ruski predsednik Vladimir Putin i sam razmišlja da upotrebi tu vrstu oružja u svom ratu protiv Ukrajine, rekao je američki predsednik Džozef Bajden, ne navodeći dokaze, prenosi Rojters.

“Putin je priteran uza zid i sada iznosi nove lažne tvrdnje da mi u Americi imamo biološko kao i hemijsko oružje u Evropi, a to jednostavno nije istina“, reko je Bajden na poslovnom okruglom stolu.

„Takođe sugerišu da Ukrajina ima biološko i hemijsko oružje. To je jasan znak da razmišlja o korišćenju jednog i drugog“, rekao je Bajden.

Ruska ambasada u Vašingtonu nije odmah odgovorila na zahtev da prokomentariše ovu izjavu.

Zvaničnici u Vašingtonu i zemljama saveznicima već su ranije optužili Rusiju za širenje nedokazane tvrdnje da je Ukrajina imala program biološkog oružja, kazavši da to vide kao mogući uvod u potencijalno rusko pokretanje bioloških ili hemijskih napada.

Rusko ministarstvo obrane optužilo je Kijev, bez pružanja dokaza, za planiranje hemijskog napada na sopstveni narod kako bi optužilo Moskvu za korišćenje hemijskog oružja u invaziji na Ukrajinu koja je počela 24. februara.

1 KOMENTAR

  1. Хах, биолошко и хемијско оружје ! Баш се питам ко је тај који је Вијетнам засуо дефолијантима, и сличним “специјалитетима” из својих хемијских и биолошких лабораторјиа ? “Agent Orange – 2,4-dichlorophenoxyacetic acid and 2,4,5-trichlorophenoxyacetic acid”, за убијање свог растиња, затим његова допуна “Agent Purple”, потом “Agent White”, који апсолутно контаминира све живо и само је питање да ли ћете умрети од њега, или од употребе нечега што је контаминирано њим, … “Agent Pink”, “Agent Green”,… итд. Где би свет био данас без овако брижних људи да га упозоре ?

Comments are closed.