Atelje 212: Pedeseto izvođenje “Pijanih”

0
Promo

Predstava “Pijani”, u režiji Borisa Liješevića i po tekstu Ivana Viripajeva, Ateljea 212 biće odigrana jubilarni, 50. put.

Radnja ovog komada odigrava se negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, u kome je 14 likova (bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostituka), zbog različitih povoda, pijano. To pijanstvo je samo maska, preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive.

U tom “kolektivnom monologu” neki od njih ipak dolaze do saznanja, da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.

Na međunarodnom pozorišnom festivalu Sterijinog pozorja 2016. predstava “Pijani” proglašena je za najbolju.

U predstavi igra skoro čitav ansambl Ateljea 212, Dara Džokić, Svetozar Cvetković, Marko Baćović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Nebojša Ilić, Isidora Minić, Branislav Trifunović, Jelena Petrović, Dejan Dedić, kao i mladi glumci Marta Bjelica, Vuk Jovanović i Strahinja Blažić.

Autor scenografije je Aleksandar Denić, a kostima Maja Mirković.