“Ako postoji neko bolji, nema problema da odem. Ako sam ja problem, onda nema nikakvih problema”

0
Foto Igor Pavicevic

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć od Burse u 1/16 finala Evrokupa, iako su bili favoriti na papiru, što je izazvalo dosta razočaranja, ponajviše kod trenera crno-belih Željka Obradovića koji se vratio u srpsku košarku sa velikim ambicijama.

„Želeo bih da čestitam Bursi na pobedi. Ovo je bila prava eliminaciona utakmica. Žao mi je zbog igrača i publike koja je došla. Preuzimam odgovornost za poraz u kontekstu svega što se događalo na terenu. Ne bih da ulazim u detalje, ali ,islim da smo imali šansu da veoma lako zavšrimo duel. Međutim, nismo. Logično je da ja preuzimam odgovornost. Žao mi je što smo utrošili godinu dana iskustva samo da bismo došli u ovakvu poziciju. Ispalo je tako“, rekao je Željko Obradović posle urakmice.

„Došao sam s najvećim ambicijama u Partizan. Znali smo da se igra jedna utakmica, pokušali da se pripremimo na najbolji način. Uvek ću da branim igrače. Rekao sam u nekoliko navrata: imam sjajan stručni štab, radi se fenomenalno… Pripremali smo se… Nije bilo dovoljno. Poći ćemo od sebe, prvo od glavnog trenera. Sve je bilo dobro u sezoni, osim finala kupa sa Zvezdom, svi znamo koliko su svi u Partizanu želeli ovaj uspeh. Teško mi je i ko zna koliko će me držati. Znam koliko energije ulažu predsednik kluba, sportski direktor, stručni štab i igrači. Ušao sam u svlačionicu i nisam mogao igračima ni da kažem kad imamo sledeći trening jer nisam imao ideju u glavi da može da se ovako završi. Neverovatne stvari su se dogodile. Ostaje nam plej-of ABA lige“, kazao je devetostruki osvajač Evrolige.

nametnula se i tema budućnosti na klupi crno-belih.

„Došao sam u Partizan na tri godine. Ako je klub nezadovoljan mojim radom, ako postoji neko bolji, nema problema da odem. I da je nastup u Evrokupu protekao najbolje, ja bih ostao da radim. Ovo je život. Sve ću da analiziram, ali moramo da radimo zajedno i držimo se zajedno. Ako sam ja problem, nema nikakvih problema…“, poručio je 62-godišnji Čačanin.

Pred Partizanom je sada plej-of regionalne ABA lige.