(VIDEO) “A sad adio”, pesma i suze: Kako su se vaterpolisti vratili u Srbiju

0
BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/DS

Vaterpolo reprezentacija Srbije vratila se iz Tokija nakon odbranjene zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a konferencija za medije postala je emotivna kada je Stefan Mitrović podstakao ceo tim da peva “A sad adio”. Usledile su suze selektora Dejana Savića i nekih starijih igrača koji se opraštaju od reprezentacije.

Stefan Mitrović je jedan od sedam igrača kojima je finalni meč protiv Grčke bio poslednji u reprezentaciji (pored Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića i Branislava Mitrovića).

„Daćete mi malo vremena da se smirim“, rekao je selektor reprezentacije Dejan Savić nakon što je došlo vreme za pitanja novinara.

Filip Filipović, koji je proglašen za najboljeg igrača takmičenja (MVP), istakao je da je on samo jedan od „13 veličanstvenih“ i da je „velika privilegija“ biti član i kapiten te ekipe.

„Hvala ovim momcima što smo verovali do kraja, hvala ovom čoveku što je verovao u nas, što nas je trpeo i potajno plakao i molio se da se sve završi kao što se završilo“, rekao je pokazujući na selektora.

Rekao je i da je “rezultat vredeo svakog sekunda, svakog minuta treninga, maltretiranja, utakmica i onog što se dešava van terena, što verovatno nikada nećete saznati“.

Golman reprezentacije Branislav Mitrović istakao je da je odbrana zlata na Olimpijskim igrama „najveći uspeh u istoriji srpskog sporta“.

„Hvala svima koji su nas podržavali i bodrili. Živela srbija“, rekao je Mitrović.