Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Zdravlje

Pulmologija

Besplatni spirometrijski pregledi u centru Beograda

Besplatni pregledi biće organizovani u šoping centru Rajićeva 15. novembra, od 14 do 18 časova povodom Svetskog dana borbe protiv hronične opstruktivne bolesti pluća
Datum: 14/11/2017

Besplatni spirometrijski pregledi u centru Beograda

Foto: Profimedia

Povodom Svetskog dana borbe protiv hronične opstruktivne bolesti pluća Klinika za pulmologiju KC Srbije, Zavod za plućne bolesti i tuberkulozu Beograda, Vojnomedicinska Akademija i KC Zemun uz podršku kompanije GSK (GlaxoSmithKline), organizovaće besplatne spirometrijske preglede u beogradskom šoping centru Rajićeva 15. novembra, od 14 do 18 časova, povodom Svetskog dana borbe protiv hronične opstruktivne bolesti pluća.

Za besplatne spirometrijske preglede nije neophodna overena zdravstvena knjižica niti lekarski uput, a svi građani će istovremeno imati priliku da se konsultuju sa eminentnim zdravstvenim radnicima.

Mnogi ljudi boluju od HOBP a da to i ne znaju. Svoje simptome pripisuju starenju ili pak dugogodišnjem pušenju. Svetski dan HOBP obeležava se sa ciljem da se edukacijom stanovništva zaustavi trend porasta obolelih od ove potencijalno smrtonosne bolesti, a spirometrijski pregled smatra se jednim od najefikasnijih načina dijagnostikovanja ove bolesti.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.