Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Svet

(VIDEO)"Letimo nad Rusijom": Pesma Dmitrija Rogozina dobila spot

"Letimo nad Rusijom, nad Krimom i Kakvazom. Koliko je potrebno vere i snage za raznolikost. Vredi se potruditi da bismo sačuvali poklon predaka", jedna je od poruka pesme u kojoj su opevani i talasi Bajkalskog jezera i ruske teritorije iza "polarne svetlosti"
Datum: 16/07/2017

Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin u slobodno vreme piše poeziju, a mnoge od njegovih pesama dobile su muzičku podlogu i spot. Među njima je i "Letim nad Rusijom", koju je objavila srpska redakcija Sputnjika, uz dozvolu Rogozina, a koja je posvećena veličini i lepotama ove zemlje.

"Letimo nad Rusijom, nad Krimom i Kakvazom. Koliko je potrebno vere i snage za raznolikost. Vredi se potruditi da bismo sačuvali poklon predaka", jedna je od poruka pesme u kojoj su opevani i talasi Bajkalskog jezera i ruske teritorije iza "polarne svetlosti".

Rogozin u svojim pesmama opisuje prizore od večnog leda Arktika do sunčanog Krima, od dalekoistočnih stepa do evropskog šarma Sankt Peterburga, od tajgi Sibira i divljih konja do najsavremenijih postrojenja kosmičkog programa Rusije.

I Rogozinova supruga Tatjana piše poeziju, a poznata je njena pesma "Leteti", posvećena prvom letu ruskog putničkog linijskog aviona "MC-21". Njenu kompoziciju "Toplo je zbog ljubavi" peva ruska pevačica Alsu, koja je predstavljala Rusiju na Pesmi Evrovizije 2000. godine.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.