Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Politika

(VIDEO) Vulin poručio deci: Idite na Kosovo i pomazite Gračanicu

Na samom početku časa posvećenog progonu Srba na KiM koji je održao osnovcima, Vulin je osmake upitao da li je neko od njih ikada bio na Kosovu i Metohiji, a zatim dodao da svaki Srbin mora bar jednom da vidi KiM
Datum: 17/03/2017

Ministri Mladen Šarčević i Aleksandar Vulin održali su danas školski čas posvećen pogromu Srba sa Kosova i Metohije u osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Beogradu.

Na samom početku, Vulin je osmake upitao da li je neko od njih ikada bio na Kosovu i Metohiji, a zatim dodao da svaki Srbin mora bar jednom da vidi KiM. 

"To morate da vidite. Krivi smo mi odrasli, mi veliki što vas ne vodimo. Krivi smo mi što nismo više razmišljali. Bićete tamo, samo da svojim rukama pipnete mermer Visokih Dečana, da pomazite Gračanicu, da vidite obnovljenu Bogorodicu Ljevišku".

"Tu grešimo, deco! Svaki Srbin, bar jednom mora da vidi KiM. Samo da vidi. Ništa više.Videćete - selo k'o selo, put k'o put, sir k'o sir. Ali, osetićete nešto, nešto što ne može da se opiše", naveo je on.
"Osetićete se velikim i važnim kad budete videli šta je vaš narod pre 1.000 godina mogao da pravi. Kad budete došli u Visoke Dečane, nećete verovati da je to napravio vaš narod pre stotina i stotina godina u vreme kada su neki drugi narodi, za koje danas smatramo da su veći i brojniji pravili neke male kućice vaši preci su pravili Visoke Dečane", istakao je. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.