Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Svet

(VIDEO) Sneg paralisao Hrvatsku

Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima
Datum: 13/11/2017

(VIDEO) Sneg paralisao Hrvatsku

Foto: Screenshot / YouTube

Sneg koji pada u Hrvatskoj pravi probleme u saobraćaju. Sneg na putu za Zagreb. Zbog olujnog vetra zatvorene i brodske linije. Crveni meteo-alarm u Crnoj Gori.

Sneg je, kako javlja hrvatski portal Index.hr, zatrpao Kapelu, pada na Sljemenu, u Gorskom Kotaru...

Mokri i klizavi kolovozi prave probleme na putevima u unutrašnjosti, a olujna bura stvara probleme u saobraćaju na priobalnim područjima. Mogući su i odroni, upozoravaju nadležne službe.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog saobraćajnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri, i obrnuto, a granični prelaz Pasjak zatvoren je za sav saobraćaj zbog preprečenog teretnog vozila u Sloveniji.

Zbog vetra deonica auto-puta Rijeka - Zagreb, između petlji Kikovica i Delnice otvorena je samo za putnička vozila, na auto-putu A7 Draga - Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a od Bakra do Senja i na Krčkom mostu uvedena je i dodatna zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog zimskih uslova vožnje na prilazima Gorskom kotaru zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, dok ostale kategorije moraju imati zimsku opremu.

Zbog bure, olujne jačine, u prekidu su i trajektna linija: Brestova - Porozina, brodska linija: Mali Lošinj - Unije - Susak, katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka, Ubli - Vela Luka - Hvar- Split, Korčula - Hvar- Split.

Snežne padavine i kiša prave probleme i u saobraćaju u Bosni i Hercegovini.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.