Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Nedeljnik

VIDEO: Pentagon objavio snimak ispuštanja najveće nenuklearne bombe

Pentagon je objavio snimak ispuštanja i detonacije bombe GBU-43/B MOAB na sistem tunela i uporište islamskih terorista u Avganistanu
Izvor B92
Datum: 14/04/2017

Reč je o bombi koju zovu "majka svih bombi" jer je reč o najvećoj nenuklearnoj bombi koju ima vojska SAD i koja "isporučuje" nepunih 11 tona eksploziva

"Suštinski bomba isisa sav kiseonik i zapali vazduh. To je način da se stigne do mesta gde konvencionalno naoružanje ne može da dođe", rekao je ekspert Bil Rođio za "Er fors tajms". 

Najveća konvencionalna, iliti nenuklearnam bomba SAD ubila je najmanje 36 ekstremista, saopštili su mediji. Kako su saopštili avganistanski zvaničnici, nije bilo civilnih žrtava.

Bomba je prema ovim izvorima uništila "tri nivoa tunela", kao i uskladišteno naoružanje i municiju. Reč je o prvom korišćenju ove bombe u borbi.

Detonacija se čula kilometrima naokolo, a prozori su pucali u naseljima udaljenim po nekoliko kilometara od pogođene lokacije. 

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da je "izveden još jedan dobar posao" nakon treće velike vojne operacije naređen za samo nekoliko meseci, koji su usledili posle napada u Jemenu i vazdušnog napad u Siriji.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.