Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Zabava

(VIDEO) Kvizoman koji je stigao do miliona bez pomoći, a onda je pozvao tatu: Mi ćemo pamtiti Omera Ekića, a SAD Džona Karpentera

Karpenter je „protutnjao“ kroz 14 pitanja kviza „Želite da postanete milioner?“ i stigao do pola miliona dolara veoma lako, bez korišćenja pomoći
Datum: 15/10/2017

(VIDEO) Kvizoman koji je stigao do miliona bez pomoći, a onda je pozvao tatu: Mi ćemo pamtiti Omera Ekića, a SAD Džona Karpentera

Foto: Wikimedia commons

Malo je onih koji ne znaju ko je Omer Ekić, najuspešniji kvizoman u Srbiji. I Amerika ima svog Ekića, Džona Karpentera, koji je postao prvi pobednik kviza "Želite da postane milioner?“, i to iskoristivši samo jednog "džokera“ na poslednjem pitanju.

Karpenter je milion zaradio 1999. godine, i držao je rekord za najveću pobedu u istoriji SAD sve dok Rahim Oberholcer nije osvojo 1,12 miliona u kvizu „21“.

Amerikanci pamte Karpentera po iznenađenju koje je priredio svima tog 19. novembra kada se upisao u istoriju kao prvi dobitnik najviše nagrade u kvizu, i to ne samo u SAD već u čitavom svetu.

Karpenter je „protutnjao“ kroz 14 pitanja i stigao do pola miliona dolara veoma lako, bez korišćenja pomoći. A onda je usledilo 15, poslednje pitanje, za milion dolara. Odlučio se za pomoć "pozovi prijatelja“, ali ne zato što mu je ta pomoć bila potrebna, već da bi svom ocu saopštio da je milioner.

Učešće u kvizu donelo mu je nacionalnu prepoznatljivost, i pojavljivao se u velikom broju emisija, kao i u samom Milioneru.

Kviz koji je debitovao u Britaniji 1998. godine osvojio je svet, i emitovan je u 160 zemalja među kojima je bila i Srbija.

U srpskom izdanju niko nije uspeo da odgovori na svih 15 pitanja i osvoji maksimalan novčani iznos. Rekord kviza sa osvojenih dva i po miliona dinara drže Agošton Legvari iz Bačkog Gradišta i Saša Tomić iz Požarevca.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.