Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Zabava

(VIDEO) Hit snimak koji je obišao celu Srbiju: Užičani dobili kružni tok, ali ne znaju da ga koriste

Osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali je jedan od vozača usmerio automobil u kontra smeru
Datum: 08/11/2017

(VIDEO) Hit snimak koji je obišao celu Srbiju: Užičani dobili kružni tok, ali ne znaju da ga koriste

Foto: Screenshot / YouTube

Samo nekoliko sati pošto je u Užicu otvoren kružni tok, prvi u gradu, napravljen je i prvi saobraćajni prekršaj.

Strahovanja da bi užički vozači, nenaviknuti na ovakve vrste raskrsnica, mogli napraviti kuršlus na kružnom toku pre nego što "obnove gradivo", odmah po njegovom puštanju u saobraćaju pokazala su se kao opravdana, a ovaj video snimak već je "obišao" domaće društvene mreže.

Osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali je jedan od vozača usmerio automobil u kontra smeru.

Ne samo da je skrenuo levo i vozio u susret automobilima koji su se pravilno kretali, već je iz raskrnice izašao trakom predviđenom za ulazak, a ne izlazak iz kružnog toka.

Možda bi se prekršaj i mogao tolerisati da pravila vožnje na kružnom toku nisu regulisana sa čak 60 saobraćajnih znakova i jasno iscrtanom horizontalom signalizacijom.

Izgradnju kružnog toka na raskrsnici Omladinske i Ulice Nikole Pašića, uz postavljanje dva parkinga i asfaltiranje mosta preko Đetinje, sa 50 miliona dinara finansirali su "Putevi Srbije".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.