Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Zabava

VIDEO: Električni orgazam objavio spot za najduži singl u istoriji benda

"Ideja je bila da video ne bude u direktnoj vezi sa muzikom i da je ni na koji nacin ne objašnjava ili tumači" rekao je Gile
Datum: 22/10/2017

VIDEO: Električni orgazam objavio spot za najduži singl u istoriji benda

Foto: Profimedia

Bend "Električni orgazam" je objavio spot za šesti singl kao sa albuma "Gde smo sad?" koji je najavljen za proleće 2018. godine, a ovo je ujedno i najduži singl koji je bend ikada izdao i traje više od devet minuta.

"Pesma se zove "Okašuka Šakata". Mnogi će se pitati šta to zapravo znači, a odgovor je veoma jednostavan, ništa. Posle svih tekstova koje sam napisao u životu ideja mi je bila da nađem neke dve reči koje mi dobro zvuče, fonetski, a da zapravo ne nose nikakvo značenje u sebi. To je jednostavno bilo nešto što mi je bio izazov, kao da izmišljas neki novi, nepostojeći jezik" rekao je Srđan Gojković-Gile, frontmen "Električnog orgazma"za Blic.

Tekst pesme je napisao Gojković, a muziku i aranžman potpisuje sa Branislavom Petrovićem, Ljubomirom Djukićem, kao i na ostalim pesmama za novi album. Producent je Toni Jurij, iz Slovenije, njihov stari saradnik još sa albuma "Lišće prekriva Lisabon" (1982), "Les chansones populaires" (1983) i "Kako bubanj kaže" (1984).

"Za video smo se opredelili da uradimo nešto što do sad nismo radili, a to je da angažujemo likovnu umetnicu Margaretu Jelić, iz Beograda, da uradi animirani spot po motivima njenih slika, koje su zapravo apstrakcije. Ideja je bila da video ne bude u direktnoj vezi sa muzikom i da je ni na koji nacin ne objašnjava ili tumači" navodi Gile.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.