Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Svet

(VIDEO) Duterte pevao Trampu: Ti si svetlo moga sveta...

"Predsednik Tramp je primetio da Duterte pevuši zajedno s Korales pa ga je podstakao da zapeva s njom pred mikrofonom", objasnio je Trampov portparol Hari Roke, dodavši da na toplu i prijateljsku vezu između dvojice predsednika bez sumnje utiču i "slični osećaji prema Baraku Obami"
Datum: 13/11/2017

(VIDEO) Duterte pevao Trampu: Ti si svetlo moga sveta...

Foto: Profimedia

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte, nemilosrdan borac protiv narkotika, u duetu s filipinskom pevačicom Pilitom Korales na večeri s azijskim liderima u Manili u nedelju je otpevao poznatu filipinsku ljubavnu pesmu Ikaw (Ti), objasnivši da ga je na to postakao Donald Tramp.

"Predsednik Tramp je primetio da Duterte pevuši zajedno s Korales pa ga je podstakao da zapeva s njom pred mikrofonom", objasnio je Trampov portparol Hari Roke, dodavši da na toplu i prijateljsku vezu između dvojice predsednika bez sumnje utiču i "slični osećaji prema Baraku Obami".

Odnosi između Filipina i SAD-a zahladeli su nakon što je Obamina vlada kritikovala agresivnu Duterteovu kampanju protiv trgovaca drogom, koji su odgovorni za smrt hiljade ljudi.

"Ti si svetlo moga sveta, polovina moga srca. Zauvek nije dovoljno, da te volim uvek i iznova svakog trenutka", otpevao je Duterte.

“Dame i gospodo, pevao sam nepozvan sa Korales, ali prema naredbi vrhovnoga zapovednika vojske SAD”, rekao je Duterte kasnije.

Snimak njegovog javnog nastupa na Tviteru je objavio zvaničnik filipinske vlade koji je prisustvovao svečanoj večeri.

U ponedeljak je Trump pohvalio Duterteovu izvedbu, nazvavši je fantastičnom, a filipinskog predsednika talentovanim.

Američki i filipinski predsednik u nedelju uvečer su s još 19 svetskih lidera prisustvovali gala večeri u filipinskoj prestonici organizovanoj uoči samita članica ASEAN-a.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.