Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Zabava

Objavljen prvi trejler za seriju "Nemanjići"

Ovo je prva dramsko-igrana televizijska obrada srpskog srednjeg veka
Datum: 17/04/2017

Radio televizija Srbije predstavila je prvi zvanični trejler za, kako kažu, najveći projekat koji Javni servis realizuje ove godine, seriju "Nemanjići - rađanje kraljevine".

"Stoleća koja nas razdvajaju od vremena kada je utemeljena kraljevina Srbija na svom vekovnom prostoru, ne samo da nisu umanjila značaj tog čina, već su u savremenim tumačenjima dobila adekvatni vid. Kreativni odgovor na izazov teme uklapa se u trendove televizije u svetu koja svoju inspiraciju nalaze u "mračnom srednjem veku". Priča o srpskoj srednjovekovnoj državi donosi ličnu dramu, bratoubilački rat, romansu i neverstvo, i ima ozbiljnu političku dimenziju", piše RTS.

Ovo je prva dramsko-igrana televizijska obrada srpskog srednjeg veka.

U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista, a snimaće se na više od 220 lokacija. Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Sloboda Mićalović, Nada Šargin, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović.

Početak emitovanja planiran je za kraj 2017. godine, u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.