Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Politika

Vučić progovorio o Tomi: Od mene ćete uvek čuti pristojne reči o predsedniku

"Od mene ćete uvek čuti pristojne reči o predsedniku Republike. Šta god radio, uvek sam spreman za saradnju sa njim, i pre i posle izbora", poručio je Vučić na konferenciji za štampu sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom
Datum: 17/02/2017

Vučić progovorio o Tomi: Od mene ćete uvek čuti pristojne reči o predsedniku

Foto: Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uvek spreman na saradnju sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, i da nikada neće reći ništa loše o njemu.

Komentarišući informacije da mu je Nikolić poslao pismo u kom je od njega zatražio da mu dodeli mesto lidera SNS-a i predsednika Vlade Srbije u zamenu za podršku na izborima, Vučić je rekao da ne želi da se bavi tračevima, poluistinama i neistinama o temama koje se ne tiču države, već partija.

"Od mene ćete uvek čuti pristojne reči o predsedniku Republike. Šta god radio, uvek sam spreman za saradnju sa njim, i pre i posle izbora", poručio je Vučić na konferenciji za štampu sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom.

Vučić je rekao i da ne želi da učestvuje u svađama, te da je pred partijom koju vodi težak zadatak, jer mu izgleda kao da se "ceo svet sručio" na njihovu glavu i kao da je svima važno da SNS izgubi na izborima.

Na konferenciji je najavio i da neće dugo ostati na toj poziciji.

Tokom pozdravnog govora, Vučić je istakao da je "prijatelju Kristijanu" predao jedan papir sa tekstom na engleskom jeziku.

On je istakao i da na tom papiru stoje smernice za "one koji ga uskoro budu zamenili", kao i da se o sadržaju tog teksta konsultovao sa predsedavajućim Savetom ministara BiH Denisom Zvizdićem i albanskim premijerom Edijem Ramom.

U petak popodne bi trebalo da se održi sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj će verovatno biti doneta odluka da se prihvati predlog Predsedništva SNS da Vučić bude kandidat te partije na predstojećim predsedničkim izborima.

U utorak je Vučić potvrdio kandidaturu, a samo dan kasnije, nakon proslave Dana državnosti u medijima se pojavila i nezvanična informacija da će isto učiniti i aktuelni predsednik Tomislav Nikolić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.