Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Biznews

Otvorena izložba Nikolaj Krasnov - album sećanja uz podršku NIS-a

Posetioci će do 17. marta imati priliku da u Kripti Hrama bolje upoznaju stvaralaštvo ovog čuvenog ruskog arhitekte koje predstavlja najreprezentativniji građevinski fond u periodu između dva svetska rata
Datum: 03/03/2017

Otvorena izložba Nikolaj Krasnov - album sećanja uz podršku NIS-a

Izložba "Nikolaj Krasnov - album sećanja", posvećena liku i delu ruskog arhitekte, otvorena je u Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, uz podršku naftne kompanije NIS.

Na izložbi je predstavljen i spomen album arhitekte Krasnova koji je u oblasti arhitekture, urbanizma, enterijera i primenjene umetnosti ostavio značajan trag u izgledu Beograda, ali i brojnih gradova i varoši širom Srbije i Rusije. Posetioci će do 17. marta imati priliku da u Kripti Hrama bolje upoznaju stvaralaštvo ovog čuvenog ruskog arhitekte koje predstavlja najreprezentativniji građevinski fond u periodu između dva svetska rata.

Svečanom otvaranju izložbe i predstavljanju spomen albuma prisustvovali su predstavnici NIS-a, grada Beograda, SPC, ruske ambasade u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja, Ruskog doma, Heraldičkog kluba i mnogobrojne zvanice.

"Kao kompanija koja podržava projekte koji promovišu kulturu, nauku i istinske vrednosti, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga kroz program "Zajednici zajedno". Posebno smo ponosni što izložba čuva od zaborava dela čuvenog ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova koja predstavljaju sponu dva prijateljska naroda. NIS će i u narednom periodu nastaviti da podržava projekte koji doprinose unapređenju i očuvanju kulturne baštine u našoj zemlji", izjavila je Sanja Lubardić, zamenik generalnog direktora i direktor funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.