Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Oliver Ivanović: Verujem da istina uvek nadjača sve nepravde

Za sredu je zakazana sednica Osnovnog suda u Mitrovici na kojoj će se odlučivati o žalbi na dalji boravak u pritvoru, u kom je Ivanović već tri godine
Datum: 19/02/2017

Oliver Ivanović: Verujem da istina uvek nadjača sve nepravde

Foto Printscreen

Uprkos svemu, verujem u pravdu i u to da istina uvek nadjača sve nepravde, poručio je Oliver Ivanović nakon što je Apelacioni sud Kosova ukinuo prvostepenu presudu kojom je lider kosovskih Srba osuđen na devet godina zatvora.

"Zadovoljan sam odlukom suda koji je ukinuo prvostepenu presudu za navodni ratni zločin, i očekujem ukidanje pritvora, ali pre svega, oslobađajuću presudu“, rekao je Ivanović za Večernje novosti posredstvom advokata Ljubomira Pantovića.

Za sredu je zakazana sednica Osnovnog suda u Mitrovici na kojoj će se odlučivati o žalbi na dalji boravak u pritvoru, u kom je Ivanović već tri godine.

"Sednica neće biti otvorena za javnost, već će se, najverovatnije, održati u prostorijama Euleksa“, rekao je Pantović.

On ističe da je nezahvalno prejudicirati odluku suda, ali da će advokati odbrane podneti dokaze da postoje svi razlozi da se pritvor u potpunosti ukine.

"Glavni argument, između ostalog, biće činjenica da je Ivanović već četiri puna meseca bio u kućnom pritvoru i da je mogao hiljadu puta da pobegne da je hteo“, kaže Pantović.

Sastav sudskog veća za sada je nepoznat, a Pantović smatra da bi, imajući u vidu poitizaciju čitavog slučaja, bilo najkorektnije i najpravičnije da u sudskom veću budu međunarodne sudije ili da to bude barem većina njih.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.