Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Biznews

Kompanijama su potrebni obrazovani i ambiciozni mladi ljudi

Program AmChamps - Mladi lideri promena osmišljen je 2014. godine sa ciljem da doprinese popunjavanju praznina u obrazovnom sistemu Srbije, te da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne edukaciju i razvoj mladih ljudi
Datum: 23/02/2017

Kompanijama su potrebni obrazovani i ambiciozni mladi ljudi

Predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham), Zoran Petrović, istakao je u svom obraćanju polaznicima edukativnog programa AmChamps - Mladi lideri promena da je povezivanje obrazovanja i privrede ključan faktor za dalji ekonomski napredak.

Ovaj program, u kome je do sada učestvovalo više od 80 studenata i mladih menadžera, nastao je kao odgovor na potrebe poslovne zajednice za mladim, obrazovnim ljudima, spremnim da odmah po završetku studija zakorače u korporativni svet. Verujem da AmChamps upravo kroz mentorski rad, spoj inovativnosti i entuzijazama sa iskustvom i ekspertizom, pomaže osnaživanje lidera koji će voditi promene na bolje, kako u društvu, tako i u poslovnom okruženju.

Petrović je dodao da nema mnogo koristi od teorije bez njene primene u svakodnevnom životu, te da AmChamps pruža dragocenu priliku polaznicima da o ključnim poslovnim temama uče na osnovu prakse vodećih kompanija i biznis lidera. On je podsetio da je više od polovine AmChamps studenata nastavilo da se usavršava kroz stažiranje ili zaposlenje u kompanijama članicama AmCham-a.

Program AmChamps - Mladi lideri promena osmišljen je 2014. godine sa ciljem da doprinese popunjavanju praznina u obrazovnom sistemu Srbije, te da kroz sinergiju akademskog i korporativnog sektora pomogne edukaciju i razvoj mladih ljudi. Četvrtu generaciju ovog programa čine 22 studenta Univerziteta u Beogradu i 22 uspešna mlada menadžera iz kompanija članica AmCham-a, koji će sarađivati u mentorskim parovima i pohađati pažljivo osmišljen program koji se sastoji od niza predavanja, radionica, poseta kompanijama i samostalnih projekata.

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.