Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Biznews

Hemofarm – primer uspešne nemačke investicije

Hemofarm je više od 10 godina član nemačke STADA grupe sa sedištem u Bad Vilbelu u pokrajini Hesen. Sa senior menadžmentom Hemofarma, Folker Bufije obišao je zgradu Kvalitet, investiciju vrednu preko 6 miliona evra koju je prošle godine otvorio premijer Srbije, Aleksandar Vučić
Datum: 01/03/2017

Hemofarm – primer uspešne nemačke investicije

Premijer nemačke Savezne pokrajine Hesen, Folker Bufije, tokom državne posete Republici Srbiji, posetio je sa saradnicima sedište kompanije Hemofarm u Vršcu. U delegaciji je tokom posete Hemofarmu bio i Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji.

Hemofarm je više od 10 godina član nemačke STADA grupe sa sedištem u Bad Vilbelu u pokrajini Hesen. Sa senior menadžmentom Hemofarma, Folker Bufije obišao je zgradu Kvalitet, investiciju vrednu preko 6 miliona evra koju je prošle godine otvorio premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za jugoistočnu Evropu, Ronald Seeliger, upoznao je premijera Bufijea sa poslovanjem kompanije koja je najveća nemačka investiciju u Srbiji.

„Svi u Hemofarmu smo ponosni što je premijer Bufije, među brojnim kompanijama koje sa nemačkim kapitalom posluju u Srbiji, odabrao da poseti upravo našu. STADA je nedavno obeležila deceniju prisustva i uspešnog poslovanja u Srbiji, deceniju akvizicija i uspešnih investicija vrednih više od 200 miliona evra. Kontinuirane investicije usmerene su na konstantni razvoj, proširenje kapaciteta, unapređenje kvaliteta proizvoda, inovacije i posebno u radnu snagu, u vredne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000. Tokom 2016. godine, Hemofarm je u razvoj poslovanja, portfolija i kompanije realizovao velike investicije, učvršćujući lidersku poziciju u Srbiji i regionu“, rekao je Ronald Seeliger.

Ronald Seeliger je istakao da će se kao predsednik UO Nemačko-srpske privredne komore, i dalje zalagati za konstantno unapređenje dobre poslovne saradnje srpskih i nemačkih privrednika.

Premijer savezne pokrajine Hesen, Folker Bufije istakao tokom današnje posete da je zadovoljan onim što je video u Hemofarmu.

“Hemfoarm je moderna kompanija sa visokim standardima koja se može uporediti sa bilo kojom kompanijom u Nemačkoj. Ovo je dokaz da se u Srbiji može uspešno raditi, a ništa nije ubedljivije nego dobar primer koji smo ovde videli”, istakao je Bufije.

Nemačka delegacija, obišla je pogon proizvodnje lekova i kontrole kvaliteta koji ispunjavaju najstrožije svetske standarde koji čine Hemofarm liderom na farmaceutskom tržištu.

Hemofarm je vodeća farmaceutska kompanija u Srbiji sa 11,7% vrednosnog udela na farmaceutskom tržištu, a ujedno i lider u regionu koji izvozi u 38 zemalja. Od 2006. godine Hemofarm je deo STADA grupe. Reorganizacijom nemačkog koncerna 2016. godine, Hemofarm je postao regionalni centar STADA grupe za Jugoistočnu Evropu pokrivajući i prostor Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije Albanije, Bugarske i Rumunije.

Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, Crnoj Gori i BiH – Republici Srpskoj. Pogoni su među 20% energetski najefikasnijih u svetu, u svojoj kategoriji. Korporativnu društvenu odgovornost, Hemofarm već 24 godine realizuje preko svoje Hemofarm Fondacije, a od 2012. publikuje Izveštaj o održivom razvoju, u kome su pitanja socijalne pravde i uvažavanja ljudskih prava neke od ključnih oblasti.

STADA Arzneimittel AG je kompanija sa sedištem u pokrajini Hesen u Bad Vilbelu. Kompanija je jedini nezavisni proizvođač generičkih preparata u Nemačkoj. STADA se dosledno oslanja na višestubnu strategiju koju čine generika i

brendirani proizvodi (OTC) uz sve veću orijentaciju na internacionalno tržište. STADA je zastupljena širom sveta sa oko 50 društava za prodaju, u više od 30 zemalja. Brendirani proizvodi kao što su Grippostad i Ladival spadaju u najprodavanije proizvode u Nemačkoj, u svojoj kategoriji. U poslovnoj 2015. godini, STADA je ostvarila promet od 2.115,1 miliona evra, korigovanu dobit pre kamata, poreza i amortizacija (EBITDA) od 389,4 miliona evra i korigovanu dobit Grupe od 165,8 miliona evra. Na dan 31. decembra 2015. STADA je širom sveta imala 10.532 zaposlenih.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.vrscanin
05.03.2017 - 10:38
porez na dobit
Pitanje je vrlo kratko: Koliko je ta sjajna kompanija ostvarila dobit u Hemofarmu Vrsac i KOLIKO JE POREZA NA DOBIT UPLATILA U KORIST BUDZETA SRBIJE.. Znam da to necete nikad objaviti jer to na sve nacine izbegavate izigrvajuci zakone Srbije, a njene korumpirane vlasti se prave da to ne vide.
Pero
07.03.2017 - 10:27
Di su pare
Bravo vrscanine Kolko uzeše para babic i nikola stanković što prodase ovo nemcima?