Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Biznews

Bouvijev kuvar stiže u Beograd: Meril Strip obožava moja jela

Poznati italijanski šef Marko Saso po prvi put gostuje u restoranu "Enso", a zbog velikog interesovanja za meni koji je pripremio, gostovanje u Beogradu je produžio, i u našoj prestonici će boraviti od 2. do 4. marta
Datum: 02/03/2017

Bouvijev kuvar stiže u Beograd: Meril Strip obožava moja jela

Poznati italijanski šef Marko Saso po prvi put gostuje u restoranu "Enso", a zbog velikog interesovanja za meni koji je pripremio, gostovanje u Beogradu je produžio, i u našoj prestonici će boraviti od 2. do 4. marta. Saso se sa 30 godina odselio iz Italije u Njujork, gde se zadržao sledećih 20 godina. U Americi je pekao kuvarski zanat, da bi otvorio sopstveni restoran u Nju Džersiju.

Njegovi "Ricotta gnochi s tartufima" su proglašeni najboljom testeninom Nju Džersija pre nešto manje od deset godina. Preko Amerike i Italije se doselio na ostrvo Veli Lošinj gde je otvorio restoran "Bora bar". Za njega je kuvanje kao sviranje instrumenta. Kuvao je za Andreu Bočelija u Nju Džersiju, dok je u restoranu "Giorgio's" u kome je radio u Los Anđelesu, kuvao za Tom Kruza, Dejvid Bouvija, Meril Strip i mnoge druge poznate ličnosti, sportiste i senatore. Kaže da su anonimni gosti zahtevniji od velikih zvezda. Svi slavni odabrali bi nešto s njegovog jelovnika, a Meril Strip je, na primer, obožavala tartufe.

"Tom Kruz je stalno dolazio na moje torteline", rekao je Saso.

On je strastveni ljubitelj tartufa, i nije ni čudo što ga vrlo često nazivaju "frik za tartufe". Za goste u Beogradu je spremio specijalni meni, i kako kaže, jedva čeka da čuje njihove utiske. Više informacija u vezi sa gostovanjem i rezervacijama mogu da se pronađu na sajtu i Fejsbuk stranici restorana "Enso".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.