Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Biznews

Aqua Viva predstavila program "Pokrenimo našu decu", za sve osnovne škole u Srbiji

Učenici će sa svojim učiteljima od marta svakoga dana vežbati po 15 minuta prema raznovrsnim modelima vežbi koje je za potrebe programa osmislio Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta
Datum: 21/02/2017

Aqua Viva predstavila program "Pokrenimo našu decu", za sve osnovne škole u Srbiji

Aqua Viva, brend kompanije Knjaz Miloš, potpisala je protokol o saradnji na programu "Pokrenimo našu decu" sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Programom Pokrenimo našu decu uvodi se svakodnevna fizička aktivnost u svih 1206 osnovnih škola u Srbiji u cilju prevencije lošeg držanja, deformiteta kičme, gojaznosti i neaktivnosti kod mlađih učenika.

Tradicionalno podržavajući i promovišući aktivan stil života i redovnu fizičku aktivnost, Aqua Viva je inicirala program Pokrenimo našu decu zbog zabrinjavajućih statistika o zdravstvenom stanju dece u Srbiji, prema kojima je čak 70 odsto đaka nedovoljno fizički aktivno, svaki četvrti učenik je gojazan, dok svaki peti ima loše držanje.

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da na zdravim navikama treba da počivaju sve školske i životne aktivnosti.

"Drago mi je što se jedna odgovorna kompanija kao što je Knjaz Miloš i njihov brend Aqua Viva, pronašla u ulozi pokretača važnih promena u našem školskom sistemu i partner u zajedničkom cilju da se svaka loša praksa iz školskih klupa iskoreni. Poboljšanjem zdravlja naših najmlađih školaraca činimo i veliki napredak u školstvu, jer na zdravim navikama treba da počivaju sve druge školske i životne aktivnosti", kaže Šarčević.

"Programom Pokrenimo našu decu želimo da podignemo svest javnosti o problemu i posledicama nedovoljne fizičke aktivnosti kod dece školskog uzrasta i da ukažemo na značaj prevencije mnogobrojnih zdravstvenih problema redovnim vežbanjem, naročito tokom detinjstva. U saradnji sa Ministarstvom, uvodimo svakodnevnu fizičku aktivnost u sve osnovne škole u Srbiji, sa ciljem da promenimo trenutnu sliku i željom da ovaj program postane dobra navika budućih zdravih generacija", izjavio je Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš.

Program Pokrenimo našu decu namenjen je osnovcima od prvog do četvrtog razreda, a Aqua Viva je obezbedila obuku za učitelje iz svih osnovnih škola u Srbiji, kreativne materijale za vežbanje i stručnu podršku iz naučnih, prosvetnih i medicinskih oblasti. Učenici će sa svojim učiteljima od marta svakoga dana vežbati po 15 minuta prema raznovrsnim modelima vežbi koje je za potrebe programa osmislio Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.