Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Biznews

25 miliona evra za preduzeća u Srbiji: Nova garancijska šema Evropskog investicionog fonda i ProCredit banke

Zahvaljujući ovom ugovoru o saradnji, Garancijski fond za zapadni Balkan će u naredne dve godine garantovati ProCredit banci u Srbiji za sve plasmane odobrene privrednicima u ukupnoj vrednosti od 25 miliona evra, što će banci omogućiti da MSP u našoj zemlji odobrava kredite pod znatno povoljnijim uslovima.
Datum: 10/02/2017

25 miliona evra za preduzeća u Srbiji: Nova garancijska šema Evropskog investicionog fonda i ProCredit banke

Evropski investicioni fond (EIF) i ProCredit grupa potpisali su novi ugovor o saradnji koji će malim i srednjim preduzećima u zemljama zapadnog Balkana omogućiti daleko jednostavniji i povoljniji pristup izvorima finansiranja.

Sve to je omogućeno preko Garancijskog fonda za zapadni Balkan, koji finansira Evropska unija, odnosno putem Programa za razvoj i inovaciju preduzeća zapadnog Balkana.

Zahvaljujući ovom ugovoru o saradnji, Garancijski fond za zapadni Balkan će u naredne dve godine garantovati ProCredit banci u Srbiji za sve plasmane odobrene privrednicima u ukupnoj vrednosti od 25 miliona evra, što će banci omogućiti da MSP u našoj zemlji odobrava kredite pod znatno povoljnijim uslovima. Slične sporazume EIF je potpisao i sa ProCredit bankama na Kosovu i u Makedoniji, kojima je tom prilikom namenjen garancijski fond od dodatnih 45 miliona evra.

Komentarišući ovaj sporazum, kao i garancije EIF, direktor obezbeđenja i mikrofinansiranja Alesandro Tapi je izrazio zadovoljstvo daljom saradnjom sa ProCredit grupom, dodavši da će ova garancijska šema poboljšati pristup izvorima finansiranja za mnoga mala i srednja preduzeća u regionu, a što može doprineti otvaranju novih radnih mesta i poboljšanju privrednog rasta.

Borislav Kostadinov, član Upravnog odbora ProCredit Holdinga, kazao je da je ovaj sporazum o saradnji veoma značajan za ProCredit grupu i da će zahvaljujući njemu banke u okviru ove grupe nastaviti da unapređuju podrška i usluge koje pružaju malim i srednjim preduzećima u svim zemljama u kojima posluju.

Predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke u Srbiji Svetlana Tolmačeva Dingarac istakla je da ProCredit banka nastavlja da doprinosi ekonomskoj integraciji i balansiranom ekonomskom razvoju Srbije pružajući svojim klijentima podršku koja odgovara trenutnim trendovima i njihovim poslovnim potrebama.

- Sporazum o saradnji sa EIF će omogućiti preduzećima u Srbiji da se koncentrišu na investicije i dugoročne planove, što je od velikog značaja, budući da ti projekti doprinose ekonomskom razvoju i otvaranju novih radnih mesta - naglasila je Tolmačeva.

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.