Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Zukorlić o ministarskoj fotelji: Otvorene su mi mogućnosti, ali nemam ambicija

Narodni poslanik i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić rekao je da su, kada je reč o mogućnosti da bude ministar, svi njegovi razgovori o važnim temama samo sa predsednikom Vučićem, ali je priznao da nema ambicije prema toj funkciji
Datum: 21/10/2018

Zukorlić o ministarskoj fotelji: Otvorene su mi mogućnosti, ali nemam ambicija

Foto: Profimedia

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik Muamer Zukorlić izjavio je u intervjuu Blicu da preferira redovne izbore.

Zukorlić je odgovarajući na pitanje da li su Srbiji potrebni novi izbori, naveo da "preferira redovne izbore, kako bi strukture koje su dobile poverenje građana imale normalne okolnosti da pokažu šta znaju i umeju", ali da "ni vanredni izbori nisu ništa strašno".

"Doduše, imali smo malo više proteklih godina i pitanje je postoje li ozbiljni povodi za to. Na primer, ako se promene odnosi unutar vladajuće koalicije, ako se u društvu dešavaju važni dogadaji koji mogu da utiču na stav građana o vladajućoj koaliciji ili je potrebno osvežiti poverenje građana pred neke važne događaje", rekao je Zukorlić.

Na konstataciju lista da "vrh SNS potkrepljuje zahtev (za vanrednim izborima) obezbeđenjem četiri godine mira", Zukorlić je odgovorio da "prema svim pokazateljima ne gube na rejtingu i nemaju razlog da žure".

Upitan o tome "kakve su šanse da 2020. ili ranije uđe u vladu kao ministar" i konstataciju da "kažu da je sve bliži državnom vrhu i da bi mogao da bude novi Ljajić", Zukorlić je rekao da, "kao prvo, ne može biti novi Ljajić ni u jednoj varijanti".

"Drugo, i sada sam blizak vrhu države, nemam potrebu da se približim još više da bih imao važnu poziciju u državi. Prve dve godine mog profesionalnog bavljenja politikom ja sam bio taj koji nije hteo izvršnu vlast", naveo je predsednik Stranke pravde i pomirenja. Na pitanje da li to "znači da mu je predsednik Vučić nudio da bude ministar", Zukorlić je rekao da su "svi njegovi razgovori o važnim temama samo sa predsednikom".

"Nije mi nuđeno, nego se o tome razgovaralo. A sada mogu da kažem da sam završio pripravnički staž, da sam solidno savladao politički zanat i da su otvorene mogućnosti za razne razgovore. Istina, nemam ambicije prema ministarskoj funkciji, zato što ne vidim to kao ličnu afirmaciju", rekao je Zukorlić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.