Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Zorana Mihajlović o novom zakonu: Novac za treće dete do punoletstva

Predlog budućeg Građanskog zakonika ne predviđa retrokativnu* Najveće povećanje roditeljskog dodatka biće za prvo dete
Datum: 03/12/2017

Zorana Mihajlović o novom zakonu: Novac za treće dete do punoletstva

Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da bi do kraja godine trebalo da bude donet novi zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, kojim se omogućava veći roditeljski dodatak i najavila da se novim Građanskim zakonikom predviđa da majke imaju nadoknadu za treće dete do njegovog punoletstva.

Mihajlović je za "Politiku" rekla da predlog budućeg Građanskog zakonika ne predviđa retrokativnu isplatu majkama koje imaju troje dece, kao i da još nije dogovoreno da li će to biti simbolična pomoć ili isplata u visini jedne plate.

Novim zakonom o finansijskoj podršci porodicama sa decom predviđeno je najveće povećanje roditeljskog dodatka za prvo dete, ali i za drugo, treće i četvrto koje majke dobijaju u 24 mesečne rate. Prema rečima Zorane Mihajlović, novina i to što će se nadokanda uplaćivati direktno na račun majke, a ne poslodavca.

Ona je istakla da će to pravo od sada ostvarivati žene koje su angažovane po ugovoru o radu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima i one koje su na selu i bave se poljoprivredom.

Prema podacima lista "Politika" u Srbiji živi više od 5.000 porodica sa petoro i više dece, dok troje dece ima 99.368 porodica.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.