Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Zaštitnik građana osudio Rističevićev verbalni napad na novinarku

Zoran Pašalić je konstatovao da je ovo još jedan u nizu napada na novinare, te istakao da je pravo na slobodu govora temelj svakog slobodnog društva * Risitičević reagovao na vest o tome da je vređao novinarku
Datum: 30/12/2017

Zaštitnik građana osudio Rističevićev verbalni napad na novinarku

Foto: Medija centar Beograd

Zaštitnik građana Zoran Pašalić osudio je verbalni napad poslanika SNS Marijana Rističevića na novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Slađanu Gluščević.

"Ovo je još jedan u nizu napada na predstavnike medija”, izjavio je Pašalić.

On je dodao da je pravo na slobodu govora jedno od osnovnih ljudskih prava i temelja svakog slobodnog društva.

Da podsetimo, mediji su juče preneli izjavu novinarke VOICE Slađane Gluščević koja je navela da joj je Rističević rekao: "Ženo božja, otkud ti moj broj?", "Na šta ti ja ličim, na DS, da sam namontirao konkurs?", a razgovor je završio psovkama: "Marš u pi... materinu bezobraznu!".

Rističević je reagovao na vest o tome da je u telefonskom razgovoru juče vređao novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) koja ga je pozvala da proveri informacije o njegovom učešću na Konkursu za podsticaje u AP Vojvodini.

On je tom prilikom priznao da porodično poljoprivredno gazdinstvo čiji je nosilac “jeste učestvovalo na konkursima zajedno sa hiljadama drugih”.

“Za sve tehničke radnje i konkurse ovlastio sam Agenciju za ruralni razvoj iz Inđije koja to radi u korist svih zaintreresovanih poljoprivrednih gazdinstava u Opštini Inđija. Napominjem da je i sada treći konkurs ove godine za nabavku mehanizacije raspisan pre tri dana", naveo je Rističević u pisanoj izjavi.

U saopštenju, Rističević je dostavio i print screen jedne SMS poruke koja glasi: "Nemoj više da me zovete i provocirate".

Takođe je istakao da VOICE nije upisan u Registar medija i dodao da ga to "navodi na zaključak da su u pitanju politički protivnici maskirani u novinare neregistrovanog medija koji se ne može ni tužiti!"


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.