Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Zaev: Pitanje članstva Kosova u Unesko je odloženo

Premijer Makedonije je u Prištini, a na direktno pitanje da li će Makedonija podržati članstvo Kosova u Unesko, poručio da očekuje da će se sva pitanja između Beograda i Prištine rešavati bilateralno
Datum: 13/12/2017

Zaev: Pitanje članstva Kosova u Unesko je odloženo

Foto Profimedia

Makedonski premijer Zoran Zaev je tokom posete Prištini rekao da je pitanje članstva Kosova u Unesku odloženo i da ne zna tačno kada će se rešavati, kao i da se nada da će se paralelno sa njim rešavati bilateralni odnosi Beograda i Prištine. 

Njega su novinari na zajedničkoj konferenciji za štampu, posle susreta sa Ramušom Haradinajem, pitali da li će Makedonija da podrži članstvo Kosova u Unesko.

"Znate da je pitanje odloženo, ne znamo kada će da se rešava, ja se nadam da će se paralelno rešavati i bilateralni odnosi Kosova sa Srbijom. Mi dajemo veliku podršku dijalogu koji je otvoren izmedu Prištine i Beograda, i u tom smeru i rešavanju svih ovih pitanja", rekao je Zaev.

On je govorio i o odnosima Skoplja sa Prištinom i Beogradom.

"Kosovo treba da računa na podršku Republike Makedonije u svim svojim procesima, ali takođe znate da je Republika Srbija naš komšija, tako da u delokrugu dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama, nadamo se da će se bilateralno rešavati pitanja, a mi ćemo biti tu da pomognemo sa procesima u obe zemlje", rekao je Zaev.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.