Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić poručio Jankoviću: Kada da predam vlast - večeras ili malo pre?

"Ponavljam vam neće oni da vladaju, neće narod nikada imati poverenje u njih. Ja ću sam kada odem ostaviti i predložiti drugog ko će ih pobediti i nastaviti da vlada u interesu gradjana", rekao je Vučić
Datum: 18/08/2017

Vučić poručio Jankoviću: Kada da predam vlast - večeras ili  malo pre?

Foto Igor Pavicevic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da predstavnici opozicije u Srbiji nikada neće doći na vlast i da narod nikada neće za njih glasati, nastupali oni na izborima zajedno ili ne.

Upitan o prestanku saradnje Demokratske stranke i Pokreta slobodnih gradjana Vučić je novinarima u Vladičinom Hanu rekao da ga ne interesuju njihovi sukobi i da je za osvajanje poverenja gradjana potreban rad i rezultati, da je to ono što on i sadašnja koalicija imaju, ali ne i predstavnici opozicije.

"Ponavljam vam neće oni da vladaju, neće narod nikada imati poverenje u njih. Ja ću sam kada odem ostaviti i predložiti drugog ko će ih pobediti i nastaviti da vlada u interesu gradjana", rekao je Vučić.

Govoreći o navodima Saše Jankovića da će sa Vučićem pregovarati samo o mirnoj predaji vlasti on je uz osmeh pitao kada želi Janković da to obave "hoće li večeras ili malo pre". 

Vučić je potom rekao da nije čuo da se narod negde izjašnjavao o tome da treba da napusti vlast i da je siguran da ni ambasada, ni ulice neće odlučivati o tome već gradjani na izborima.

"Ljudi u Srbiji su ti koji biraju vlast. Oni znaju kako da izaberu i biraju one koje imaju rezultate, a ne oni koje mrze. Biraju one koji se hrabro bore za budućnost dece. Njihov san je kako će da sede u fotelji, a moj san su putevi i pruge. Različite snove sanjamo", rekao je Vučić i istakao da je sve političke bitke dobio na najubedljiviji način.

Predsednik Srbije izjavio je da promena Ustava neće biti bez širokog društvenog konsenzusa.

"U ustavne promene ćemo ući ako budemo imali široki konsenzus. Ili ćemo imati društveni konsenzus, ili nećemo ići u to. Ja mislim da je naše društvo sazrelo", rekao je Vučić novinarima u Vladičinom Hanu.

On je dodao da je zadovoljan što se dijalog vodi, da je čuo različite ideje, da mu se neke  ideje svidjaju, a neke ne.

"Uvek smo spremni da razgovaramo o Ustavu", rekao je Vučić.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.