Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić o susretu sa Makronom: Važno je da se vežemo za Francusku, kao za Nemačku, i onda nećemo imati nikakve bojazni u budućnosti

"Mislim da ćemo u budućnosti imati još povlačenja priznanja", rekao je Vučić o Kosovu
Datum: 13/12/2017

Vučić o susretu sa Makronom: Važno je da se vežemo za Francusku, kao za Nemačku, i onda nećemo imati nikakve bojazni u budućnosti

Foto: Tanjug-Kabinet predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je kontakt uspostavljen sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, s kojim se juče susreo u Parizu, ključan za evropski put Srbije i za njen ekonomski oporavak.

Vučić je u intervjuu za današnji Kurir rekao da je Francuska uz Nemačku vodeća snaga Evropske unije i dodao da je u razgovoru sa šefom francuske države razgovarao o evropskom putu Srbije.

"Važno je da se vežemo za Francusku, kao što je slučaj s Nemačkom, i onda nećemo imati nikakve bojazni u budućnosti", ocenio je predsednik Srbije.

Dodao je da je razgovorano i o ekonomskim pitanjima.

"Razgovarali smo o novim investicijama Francuske, o interesovanju francuskih kompanija za Aerodrom Beograd, 'Lafaržu' i 'Meridijanu' i onim što je već uradjeno u vezi s preradom otpada u Vinči. To će biti najveća investicija u privatno-javnom partnerstvu tog tipa u celom regionu", rekao je Vučić.

U budućnosti još povlačenja priznanja Kosova

Dodao je da je u Parizu razgovarao i s premijerima i predsednicima više zemalja Afrike, Azije, Australije i Okeanije, izmedju ostalog i o Kosovu i Metohiji.

"Mislim da ćemo u budućnosti imati još povlačenja priznanja" nezavisnosti Kosova i Metohije, ocenio je Vučić i dodao da je važno da "Srbija čvrsto drži svoje saveznike".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.