Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić o "kosovskom čvoru": Šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto

"Ako to postignemo, biću veoma ponosan na to svoje političko nasleđe, bez obzira na to kako bi mi politički bilo suđeno u današnje vreme, misleći na to kako će to biti tumačeno u budućnosti"
Datum: 31/12/2017

Vučić o "kosovskom čvoru": Šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto

Foto Nedeljnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi bilo dobro kada bismo uspeli da do kraja 2018. godine "raspetljamo kosovski čvor", ali poručuje da nije optimista po pitanju postizanja obostrano prihvatljivog dogovora sa Albancima.

"I dalje mislim da su nam šanse za obostrano prihvatljivi dogovor manje od pet odsto. Ali, i za dogovor unutar Srbije, između nas. Praktično je nemoguće rešiti ovo pitanje bez velikih sila" rekao je Vučić u intervjuu za "Večernje novosti".

Predsednik Vučić smatra da je preduslov za pomeranje s mrtve tačke dobra volja i Srba i Albanaca.

On ističe da bi istorijska stvar bila da postignemo dogovor s Albancima i to bez sukoba.

"Ako to postignemo, biću veoma ponosan na to svoje političko nasleđe, bez obzira na to kako bi mi politički bilo suđeno u današnje vreme, misleći na to kako će to biti tumačeno u budućnosti", naveo je predsednik Srbije.

Vučić objašnjava da je svestan da bi bio "prokazan u najvećem delu srpske javnosti" od prvog trenutka kada bi se došlo do takvog kompromisa, ali naglašava da bi "za dvadeset godina bio slavljen".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.