Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Večernji list: Hrvatska će povući ambasadora iz Beograda

Kako se navodi, zvanični Zagreb će, ukoliko iz Srbije bude stigla recipročna mera, “posegnuti za novim diplomatskim korakom“
Datum: 26/04/2018

Večernji list:  Hrvatska će povući ambasadora iz Beograda

Foto Profimedia

Večernji list navodi da se Hrvatska, pre proglašenja srpskog ministra vojnog Aleksandra Vulina nepoželjnom osobom, konsultovala sa saveznicima.

Kako se navodi, zvanični Zagreb će, ukoliko iz Srbije bude stigla recipročna mera, “posegnuti za novim diplomatskim korakom“.

“Jedini koji Zagrebu preostaje, u slučaju da Vlada Srbije proglasi nepoželjnim nekoga od hrvatskih ministara, kako se u Beogradu već spekuliše, biće momentalno povlačenje ambasadora Hrvatske Gordana Bakote iz Beograda na konsultacije“, navodi Večernji.hr. 

Kako se dodaje, to de fakto znači i zamrzavanje političkih odnosa, ali ono ne bi značilo prekidanje ekonomskih i trgovinskih odnosa. 

“Premda mediji spekulišu kako će Beograd uzvratiti proglašavanjem nepoželjnima ministra Damira Krstičevića ili Toma Medveda, ili obojice, Zagreb ne vidi nikakvu mogućnost za upoređivanje prvokativnog rečnika i izjava Vulina sa izjavama bilo kog od hrvatskih ministara o Srbiji“, ističe se.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.