Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Veće plate za Vučića i poslanike

Plate su povećane za pet odsto * Visina osnovice za obračun plate za predsednika i poslanike 8.338,68 dinara, a plate za imenovana i zaposlena lica u službama u Skupštini i kod predsednika Srbije 2.835,44 dinara * Boško Obradović podržao povećanje plata
Datum: 30/12/2017

Veće plate za Vučića i poslanike

Foto: Nedeljnik

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je odluku o povećanju plata za pet odsto poslanicima u republičkom parlamentu i predsedniku Srbije.

Predsednik tog odbora Aleksandar Martinović rekao je da je po Zakonu o budžetskom sistemu propisano da će se u 2018. godini povećati plate kod korisnika budžetskih sredstava, uključujući pomenute.

On je istakao da se povećanje primenjuje od decembra ove godine i da je visina osnovice za obračun plate za predsednika i poslanike 8.338,68 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, a plate za imenovana i zaposlena lica u službama u Skupštini i kod predsednika Srbije 2.835,44 dinara.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podržao je povećanje plata zaposlenima u skupštinskim službama navodeći da oni zaslužuju i mnogo veće povećanje plate s obzirom na odgovornost, obim posla koji obavlja i prekovremeni rad.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.