Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Vajnstin pušten uz kauciju od milion dolara

On je negirao optužbe da je počinio seksualni čin bez pristanka žene, pušten je uz kauciju i obavezu da nosi uređaj za nadgledanje, kao i zabranu napuštanja Njujorka
Datum: 26/05/2018

Vajnstin pušten uz kauciju od milion dolara

Foto: Printscreen BBC

Nekadašnji holivudski filmski producent Harvi Vajnstin koji je optužen za silovanje i seksualno uznemiravanje, pušten je uz kauciju od milion dolara.

On se prethodno predao policiji u Njujorku, nakon čega je sa lisicama na rukama sproveden u sud na Menhetnu gde je optužen za silovanja i seksualno zlostavljanje, a optužbe proizlaze iz dva odvojena slučaja.

On je negirao optužbe da je počinio seksualni čin bez pristanka žene. Pušten je uz kauciju i obavezu da nosi uređaj za nadgledanje kao i zabranu napuštanja Njujorka, preneo je B92.

Više od 70 žena optužilo je suosnivača studija "Miramaks" i "Vajnstin Co" za seksulano uznemiravanje, uključujući i silovanje, a neke optužbe datiraju i od pre više decenija.

Da podsetimo, "Slučaj Vajnstin" bio je povod za angažovanje pokreta #MeToo, pa je na stotine žena javno optužilo moćne biznismene, vladine zvaničnike i ljude iz sveta zabave za zlostavljanje, podseća.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.