Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Uhapšen zbog pretnji smrću Mariniki Tepić: I ranije pretio zvaničnicima

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu
Datum: 07/12/2017

Uhapšen zbog pretnji smrću Mariniki Tepić: I ranije pretio zvaničnicima

Foto: Screenshot

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su T. L. (29) zbog postojanja osnova sumnje da je pretio smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti njemu je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Inače, osumnjičeni je i ranije upućivao pretnje putem društvenih mreža pojedinim državnim zvaničnicima i drugim javnim ličnostima.

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić saopštila je da je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa. Dodaje se da su se pretnje nastavile nakon priloga emitovanog na televiziji N1 "Ultradesničari s Vacićem u vladinoj kancelariji", posle kojeg je Tepić izjavila da će Nova stranka pokrenuti inicijativu o zabrani delovanja "Nacionalnog srpskog fronta".

Dodaje se da je jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao Tomo Lovreković, koji u tekstu objavljenom na izvesnom portalu navodi: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.nije mi jasno
11.12.2017 - 15:02
dvostruki aršini
Kada neko preti drugom iz emotivne i opasne ostrašćenosti da će ga ubiti i sl, a imajući česte slične situacije sa tragičnim ostvarenjem pretnje, milicija nema zakonski isnov niti da privede a kamo li da zatvori nasilnika. A kada NVO ili SAD pulenima neko preti iz političkih razloga, onda automatski zaradi zatvor, bez obzira što se nije desilo nijedno slično političko nasilje. Kome se ulizujemo? Onima što nam bacaju radioativni odpad i kasetne bombe i njihovim plaćenicima. Pa ko ste vi uopšte?