Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

U eksploziji bombe u Švedskoj ranjena ćerka Nasima Haradinaja

Nakon medicinskog zbrinjavanja u bolnici, švedska policija je prebacila Arijanu na bezbedno mesto * "Eksplozija u zgradi je teroristička akcija bez obzira na to koji je cilj napada", izjavio je Haradinaj * Arijanin otac, Nasim Haradinaj, brat je od strica aktuelnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja
Datum: 03/01/2018

U eksploziji bombe u Švedskoj ranjena ćerka Nasima Haradinaja

Ilustracija / Foto: Profimedia

U eksploziji bombe u utorak u švedskom gradu Helsingborgu, ranjena je kćerka bivšeg komandanta OVK Nasima Haradinaja, navode tamošnji mediji.

Jaka eksplozija u stanu ranila je Arijanu Haradinaj, koja radi kao medicinska sestra u ovom gradu i priprema se za studije u Švedskoj, prenosi "Gazeta ekspres".

Kosovska novinska agencija Kosovapres pitala je Arijaninog oca, Nasima Haradinaja, da li je napad povezan sa njegovim političkim aktivnostima.

"Eksplozija u zgradi je teroristička akcija bez obzira na to koji je cilj napada. Ne želim da spekulišem o motivima napada i na švedskim vlastima je da istraže i reše slučaj", rekao je Nasim Haradinaj, koji rukovodi Udruženjem veterana OVK.

Nakon medicinskog zbrinjavanja u bolnici, švedska policija je prebacila Arijanu na bezbedno mesto.

Šef policije Helsingborga Sven Holgeršon rekao je da je u poslednjih šest meseci bilo više eksplozija u tom gradu, kao i da su ti napadi povezani s narkoticima.

Arijanin otac, Nasim Haradinaj, brat od strica aktuelnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, bio je jedan od inicijatora peticije koju su nedavno pokrenuli veterani OVK, a koji su tražili izmene Zakona o specijalizovanim komorama i specijalnom tužilaštvu - međunarodnom sudu za ratne zločine koji će se baviti navodnim zločinima bivših pripadnika OVK.

Veterani OVK podneli su peticiju Skupštini, tražeći od suda da istraži sve zločine počinjene na Kosovu, a ne da goni i sudi samo Albancima, navodi portal "Kossev".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.