Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Tadić o opoziciji: Ko će glasati za korpu baba i žaba

Tadić je ocenio i kada bi Savez za Srbiju uspeo u svom cilju - u pobedi nad akuelnim režimom Aleksandra Vučića, da bi u narednom periodu došlo do političkih sukoba koji bi doveli do gubljena poverenja među građanima i novih podela
Datum: 24/06/2018

Tadić o opoziciji: Ko će glasati za korpu baba i žaba

Foto: Nedeljnik

Lider Socijaldemokraske stranke Boris Tadić izrazio je sumnju u ujedinjenje celokupne opozicije u Savez za Srbiju i ocenio da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka - proevropski i drugi koji bi okupio stranke i pokrete koje imaju jasan antievroski i tradicionalistički koncept.

"Mišljenja sam da je mnogo bolje da dva jasno diferencirana bloka naprave dogovor oko ključnih pitanja poput izbornih i medijskih uslova, umesto da se u jednu korpu stavljaju babe i žabe. Ko će glasati za korpu baba i žaba", rekao je Tadić za list Blic.

On je naveo da će o pristupu SDS u Savez za Srbiju razgovarati za zajedničkim stolom, a ne preko medija.

"Mi do sada nismo imali takav dijalog i sve ideje Saveza za Srbiju sam pročitao samo iz medija", kazao je Tadić.

On je naveo da su se 5. oktobra sve stranke ujedinile oko strateškog cilja - učlanjenja u EU, a ne samo zbog promene režima Sobodana Miloševića.

Tadić je ocenio i kada bi Savez za Srbiju uspeo u svom cilju - u pobedi nad akuelnim režimom Aleksandra Vučića, da bi u narednom periodu došlo do političkih sukoba koji bi doveli do gubljena poverenja među građanima i novih podela.

Ideju formiranja Saveza za Srbiju predložio je Dragan Đilas, nakon poraza na lokalnim izborima u Beogradu 4. marta.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.