Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Šutanovac: Vučić nastavlja da ljudima crta mete

NUNS je ranije saopštio da je potpredsednik udruženja i glavni i odgovorni urednik Bete Dragan Janjić izložen napadima na društvenim mrežama
Datum: 22/01/2018

Šutanovac: Vučić nastavlja da ljudima crta mete

Foto: Nedeljnik

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac danas je rekao da zabrinjavaju pretnje i Draganu Janjiću i Slaviši Lekiću, opoziciji i svim ljudima koji, kaže, imaju hrabrosti da iznesu stav.

NUNS je ranije saopštio da je potpredsednik udruženja i glavni i odgovorni urednik Bete Dragan Janjić izložen napadima na društvenim mrežama, smatraju da je ugrožena Janjićeva bezbednost, a takođe i da je za taj slučaj "saodgovoran" i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, pomenuo Janjića zbog njegovih komentara tog događaja.

Šutanovac je u izjavi dostavljenoj medijima tvrdi da "Vučić nastavlja da ljudima crta mete i to samo nekoliko dana nakon ubistva čoveka od koga su na isti način pravili metu".

Kako ocenjuje, pokazuje se da nijedna pretnja nije bezazlena i upravo su pretnje dokaz da je pritisak sve veći i da je "Aleksandar Vučić govor mržnje institucionalizovao kao odnos prema svima koji nisu deo režima".

Navodi i da "nijedna režirana predstava ne može da nam skrene pažnju sa činjenice da živimo u zemlji u kojoj se ubijaju političari i u kojoj se svakodnevno dešavaju ubistva na ulicama", da ovakva vlast postoji sve dok proizvodi neprijatelje i dodaje da "glavni zadatak jeste oslobađanje institucija od samovolje pojedinaca i od toga nećemo odustati nikada".

Predsednik DS je pozvao nadležne da reaguju, ispitaju sve navode i zaštite i Janjića i Lekića i sve ljude kojima se preti.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.