Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

"Srušiću spomenik Miloševiću ako bio ko reši da ga podigne"

Nisam zaboravio batine koje sam dobio zato što sam nosio Miloševićevu lutku u prirodnoj veličini sa zatvorskim odelom. Nisam zaboravio ni zatvorsku kaznu na koju sam osuđen zbog toga, napisao je Dejan Bulatović, predsedenik Zelene ekološke partije – Zeleni iz Šida
Datum: 13/03/2018

"Srušiću spomenik Miloševiću ako bio ko reši da ga podigne"

Foto: Medija centar Beograd

Dejan Bulatović, predsedenik Zelene ekološke partije – Zeleni iz Šida, u autorskom tekstu za Danas napisao je da će srušiti sposmenik Slobodanu Miloševiću ako bilo ko reši da ga podigne.

"Nije mi jasno kako je bilo kome pala na pamet ideja da podigne spomenik najvećem zločincu i diktatoru koji je na hiljade majki zavio u crno, osobi koja je odgovorna za to što je Srbija ostala bez hiljada života u ratovima, bez stotina hiljada mladih stručnjaka koji su napustili ovu zemlju.

Nisam zaboravio batine koje sam dobio zato što sam nosio Miloševićevu lutku u prirodnoj veličini sa zatvorskim odelom. Nisam zaboravio ni zatvorsku kaznu na koju sam osuđen zbog toga. Ali u svemu tome, ja sam najmanje važan: Nisam zaboravio, a ni oprostio, niti mogu da zaboravim, a još manje oprostim sva zla, ratove, likvidacije, ekonomsku i ljudsku propast koju je ova zemlja doživela za vreme Miloševićeve diktature.

Kao što sam onda ponosno nosio njegovu lutku u zatvorskom odelu, tako bih s ponosom rušio pomen na najvećeg zlotvora srpskog naroda. Ne postoji način da me bilo ko zaustavi u toj nameri.

Poručujem svim organima i institucijama, kao i kompletnoj vladajućoj garnituri da spomenik Slobodanu Miloševiću, ako bilo ko reši da ga podigne, neće opstati ni jedan jedini dan. Za ovu tvrdnju sam spreman da žrtvujem i svoju slobodu. Neka dođu i hapse me. Zlotvor ne može da dobije spomenik", napisao je Bulatović.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.