Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

"Širenje lažnih vesti o migrantima je vrhunac neodgovornosti"

Društvene mreže koriste se kao mesto neometanog izliva mržnje i ksenofobije prema ovim ljudima, a glavno oružje su upravo lažne vesti - od toga da se migrantima deli novac, po deset evra dnevno na ruke, do toga da se potpisuju ugovori kojima se planira njihovo trajno naseljavanje u Srbiji", naveo je Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije
Datum: 23/10/2018

"Širenje lažnih vesti o migrantima je vrhunac neodgovornosti"

Foto: Igor Pavićević / Ilustracija

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije ocenio je da širenje, kako su naveli, lažnih vesti na društvenim mrežama o navodnom napadu grupe migranata na devojčicu (17) u centru Beograda predstavlja vrhunac neodgovornog ponašanja koje može imati opasne i tragične posledice, preneo je N1.

Komesarijat je u saopštenju naveo da pruža punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je ovu lažnu vest odmah demantovalo i najavilo saslušanja onih koji takve laži šire.

"Ovo nije prvi slučaj širenja lažnih vesti na društvenim mrežama o migrantima koji su u Srbiji. Društvene mreže koriste se kao mesto neometanog izliva mržnje i ksenofobije prema ovim ljudima, a glavno oružje su upravo lažne vesti - od toga da se migrantima deli novac, po deset evra dnevno na ruke, do toga da se potpisuju ugovori kojima se planira njihovo trajno naseljavanje u Srbiji", naveo je Komesarijat.

MUP je juče demantovao informaciju objavljenu na društvenim mrežama da je grupa migranata u centru Beogradu, na očigled brojnih prolaznika, silovala sedamnaestogodišnju devojku i navelo da na teritoriji Beograda nije evidentiran takav događaj.

MUP je naveo da će policija, po nalogu Višeg javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, obaviti razgovor sa osobama koje su te navode objavile na društvenim mrežama.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.