Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Senator Džonson sa Dačićem o Kosovu: Ne zaboravite, ali oprostite

On je pozvao obe strane da iskoriste istorijsku priliku za napredak u normalizaciji svojih odnosa
Datum: 18/02/2018

Senator Džonson sa Dačićem o Kosovu: Ne zaboravite, ali oprostite

Foto: Tanjug-MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu sa američkim senatarom Ronom Džonsonom, koji je izrazio interes Sjedinjenih Američkih Država da pomognu Beogradu u nalaženju dugoročnog rešenja u odnosima sa Prištinom.

Džonson je sugerisao da se prošlost ostavi prošlosti, da se ne zaboravi, ali da se oprosti, i da se fokusira na budućnost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je pozvao obe strane da iskoriste istorijsku priliku za napredak u normalizaciji svojih odnosa.

Dačić je potvrdio spremnost Srbije da uloži napor u pronalaženju trajnog rešenja koje će biti u obostranom interesu i u cilju stabilnosti u regionu.

Dačić i Džonson razgovarali su i o dugoročnom prijateljstvu SAD i Srbije i važnosti tih odnosa za obe zemlje, kao i za region.

Pored toga, razgovaralo se i o načinima za jačanje bilateralnih veza, posebno u svetlu obeležavanja 100. godišnjice otkako je predsednik SAD Vudro Vilson naredio da se na Beloj kući podigne srpska zastava.

Razmenjeni su i pogledi o situaciji u regionu i o važnosti uloge koju Srbija ima u promociji mira i bezbednosti, kako za region, tako i za Evropu, dodaje se u saopštenju.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.