Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Saša Janković: Sad razgovaram sa Vukom Jeremićem, ali idem na protest DS

"Ako ovakvi ne možemo da pređemo cenzus, onda ne treba da pređemo cenzus", rekao je Janković
Datum: 18/08/2017

Saša Janković: Sad razgovaram sa Vukom Jeremićem, ali idem na protest DS

Foto Igor Pavicevic

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da će učestvovati na protestima koje je za jesen najavio predsednik DS Dragan Šutanovac. Janković je za regionalnu TV N1 na pitanje da li će učestvovati na protestima koje je za jesen najavio Šutanavac, od kojih će prvi biti u Nišu, rekao: "Naravno".

"Bez korišćenja prava na okupljanje, ne može se srušiti Aleksandar Vučić. Moramo biti spremni da pobedimo Vučića na izborima, i to sa 10 odsto razlike... i da budemo spremni da tu pobedu odbranimo korišćenjem prava na okupljanje", rekao je Janković. 

Na pitanje ko su za PSG prihvatljivi partneri u koaliciji za beogradske izbore, on je rekao da partner za eventualnu koaliciju mora da ispunjava dva uslova, a to su vrednosti na kojima se Pokret zasniva i to da neće sarađivati sa Aleksandrom Vučićem. 
On je dodao da o tome razgovara sa Vukom Jeremićem, dok sa predsednikom pokreta Dveri Boškom Obradovićem ne razgovara zbog neslaganja sa principima na kojim se zasniva Pokret slobodnih građana. 
"Boško Obradović, odnoso Dveri ne ispunjavaju drugi uslov, a to su vrednosti jer oni smatraju da je Rusija postojbina Srbije i ne slažu se s našim evropskim putem", rekoa je Janković i dodao da je drugo naslaganje to što Dveri "ne prihvataju ljudska prava". 
"Ne mozemo sarađivati sa njima ako u potpunosti ne prihvataju ljudska prava", objasnio je Janković. 
On je dodao da je razgovarao s predsednikom Pokreta Dosta je bilo Sašom Radulovićem koji je, kako je kazao, stalno postavljao treći uslov, a to je da u koaliciji ne bude DS. 
"Tu vrsta uslovljavanja ne možemo da prihvatimo, jer ako tako krenu, onda ćemo ići svako za sebe", kazao je Janković i dodao da koalicije ne moraju da se prave. 
"Zašto moraju da se prave koalicije? Ne mora. Ne kažem da nećemo. Ako je budemo pravili, bitno je da se slažu sa vrednostima pokreta i da ne žele da sarađuju sa Aleksandrom Vučičem. To su dva ključna principa", rekao je Janković. 
Upitan da li Pokret može sam da pređe cenzus na beogradskim izborima, Janković je rekao da pokret nije ušao u politiku zbog cenzus i položaja, već da se promeni način na koji se vodi politika Srbije. 
"Ako ovakvi ne možemo da pređemo cenzus, onda ne treba da pređemo cenzus", rekao je Janković.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.