Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Rusija poručila: “Ukrajina da kaže 'da' ili 'ne'”

“Ne znam da li su neki dokumenti poslati putem diplomatskih kanala, ali još jednom ponavljam da čak i da nisu poslati, za to nema potrebe, jer se čula zvanična izjava predsednika Rusije“
Datum: 23/01/2018

Rusija poručila: “Ukrajina da kaže 'da' ili 'ne'”

Foto: Profimedia

Predlog Kijevu da uzme vojnu tehniku sa Krima je zvaničan, dodatna obaveštenja nisu potrebna, Ukrajina treba da kaže „da“ ili „ne“.

To je izjavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Naravno, mogu da postoje zvanični dokumenti, uglavnom diplomatske note, različite vrste pisama, ali sve u svemu, teško da se zvanična izjava šefa države ne posmatra kao zvaničan predlog ili zvanična inicijativa“, rekao je Peskov komentarišući da li u vezi sa ukrajinskom tehnikom postoje neki zvanični predlozi Rusije u pisanoj formi, ili je dovoljno ono što je rekao Putin.

Portparol Kremlja odbio je da tumači Klimkinove reči: „Nećemo se baviti tumačenjem, ipak Kijev mora da kaže da ili ne, čekaćemo“.

Ne znam da li su neki dokumenti poslati putem diplomatskih kanala, ali još jednom ponavljam da čak i da nisu poslati, za to nema potrebe, jer se čula zvanična izjava predsednika Rusije“, dodao je on.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavel Klimkin ranije je izjavio da Kijev nije dobio od Rusije zvanične predloge za vraćanje oružja sa Krima.

Prethodno je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da je Rusija spremna da preda Ukrajini vojne brodove i avionsku tehniku sa Krima, iako se oni nalaze u žalosnom stanju, i da je spremna da pozove ukrajinske eksperte za raspolaganje municijom koja se ne može transportovati.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.